Az Esport1 csapatának Pick'Em tippjei – 3. rész

Az Esport1 csapatának Pick'Em tippjei – 3. rész

Kilenc kollégánk indult el a gyémánt érme felé vezető úton, de vajon melyikük ér oda a hőn áhított célhoz?

Ma már a rájátszással folytatódik az IEM Rio Major és a Pick'Em kihívás. Az Esport1 stábja ennek megfelelően folytatja a gyémánt érmekért folyó – a csípkelődést leszámítva nagyon is barátságos hangulatú – házi versenyét, hogy kiderüljön, ki ért a legkevésbé legjobban a profi Counter-Strike-hoz! Mert mint azt mindenki tudja már régóta, a gyémánt érme birtoklása ad engedélyt arra, hogy a következő Majorig valaki Counter-Strike-kal foglalkozó médiamunkás lehessen. Tehát a tétek hatalmasak!

Az előző részek tartalmából

Az Esport1 csapatának Pick'Em tippjei – 1. rész
Az Esport1 csapatának Pick'Em tippjei – 2. rész

Eredetileg kilenc kollégám, azaz DogeFather, k1smagyar, leskisson, LiToNN, PiciBear, Shane, SpeeDy és SyTe (az Esport1TV munkatársai), valamint Sziky (az Esport1.hu főszerkesztője) szálltak versenybe a becsületükért – jómagam pedig afféle narrátora vagyok a tévedéseiknek. A második fordulóban DogeFather és LiToNN eltűntek az éterből, de a harmadik fordulóra az utolsó helyen álló Doge visszatért, hogy megmutassa, a gyenge kezdés ellenére igenis helye van a Counter-Strike-palettán! K1smagyar viszont búcsúzott a szigetről, amely döntést az alább látható eredmények (valamint ez a mém) talán segítenek megérteni majd.

Legends STAGE PICK'EM EREDMÉNYEI

DogeFather: - (nem versenyzett a Legends Stage-ben)
LiToNN: - (nem versenyzett a Legends Stage-ben)
k1smagyar: 3 
(alsó pickek: NAVI, MOUZ, Cloud9)
leskisson: 3 
(alsó pickek: NAVI, MOUZ, Cloud9)
Shane: 4 
(alsó pickek: NAVI, MOUZ, Heroic, Cloud9)
SyTe: 4 
(alsó pickek: NAVI, MOUZ, Heroic, Spirit)
Sziky: 4 
(alsó pickek: NAVI, MOUZ, Heroic, FURIA)
PiciBear: 4 
(alsó pickek: NAVI, MOUZ, Heroic, ENCE)
SpeeDy: 5 
(alsó pickek: MOUZ, Cloud9, fnatic, FURIA, Heroic)

A Legends Stage-en minden borult, vele a kollégáim Pick'Emje is. A hétvégén szerintük még biztosnak tűnő választások, mint a FaZe, a Liquid és a Vitality, mind kiestek. A FaZe már vasárnap este karúszókat kellett vegyen, hogy hazamehessen. Mégis ki számított erre? Senki! K1smagyar és leskisson hármat találtak el fejenként, mert az imént említett trió kiesett, pedig most 6 pontjuk lehetne és még mindig a gyémántért harcolnának. Shane is ebben a hajóban evez, igaz, neki volt még egy jó Heroic pickje is a 4. pontért. SyTe és Sziky viszont bánhatják, hogy nem bíztak a Cloud9-ban, csak ennyi híja volt az arany érmének náluk – én megmondtam, de Ti nem hittétek!

A csapatból egyedül SpeeDy maradt versenyben a gyémántért ezen a ponton, a többiek a rájátszásban javíthatnak még aranyra. Bár tudjuk, hogy az nem ér semmit, szóval mindegy is. SpeeDy szerencséje a teljesen megmagyarázhatatlan fnatic pickje volt. Ez annyira a radar alatt szállt, hogy nem is igazán foglalkoztam vele az előző részben, mondván, a FaZe és a Liquid pickje miatt bőven öt pont felett lesz. Biztosan csak azért tette oda a fnaticot, mert összesen kilenc csapatot ismer és a másik nyolcat már tette valahová a Pick'Emben? Ugye? Én személyesen nem tartottam sokra meziiéket a Legends Stage mezőnyét látva, valószínűleg ezt sokan osztják, de megcsinálták és a bátor pick meghozta gyümölcsét, szóval gratulálunk SpeeDynek.

Champions Stage Pick'Em

Most pedig jöjjön a rájátszás! A Pick'Em formátuma itt ugyebár változik, hiszen egyenesági kiesésre vált a torna, szakaszonként az elérhető opciók felét kell eltalálni a következő érméhez. Amitől ez igazán nehéz, hogy a végső győztest is meg kell mondani már most. De haladjunk szépen sorban!

Az Outsiders–fnatic meccs Jame diadalát fogja hozni a kollégák szerint – SpeeDyt és Szikyt leszámítva. SpeeDy kitart a neki szerencsét hozó fnatic mellett, legyen. Sziky viszont csakis azért döntött a fnatic mellett – és itt most belső források beszámolóira, valamint több hónapnyi komoly kutatómunkára fogok hivatkozni –, mert a világ legnagyobb fnatic rajongója és nem érti, ha Jame Time van, akkor Jame Time van, ezek a természet törvényei.

A MOUZ–Cloud9 meccsen egy Pici illetőt leszámítva mindenki kimutatta a foga fehérjét. Cloud9 pick hegyeket láthatunk, mindenki a döntőbe várja őket, még a fnatic rajongók is. Bezzeg, amikor igazán számított volna, nem volt ekkora lelkesedés irántuk. Szép, mondhatom. De van egy csillagszemű observer, aki nem engedett a kísértésnek: PiciBear szerint a MOUZ jut a döntőbe! Ezt már szeretem!

Egyetértek PiciBear döntésével? Nem igazán. Jómagam túl nagy Jame enjoyer lettem az elmúlt napokban ahhoz, hogy ne őket tartsam a végső győztesnek is. De értékelem, hogy a többiekkel ellentétben legalább egy helyen biztosan nem Pici az a Bear. A gyémánt úgy is elúszott, mit számít? Viszont ha ez bejön neki, élete végéig kárörvendhet és meg is fogja érdemelni ezt a jogot.

A másik ágon a Heroic–Spirit meccsen mindenki a dánokat tartja a favoritnak. Kivéve dobpergés PiciBeart! Ki ez az ember? A Spirit pick arról árulkodik, hogy ő olyasvalaki, aki nem értékeli az igazán gourmet választásokat, mint cadiaN, Jame vagy nafany irányítói képességei. A tiszta CS-t szereti, Patsi headshotokkal és w0nderful triplákkal álmodik. Jó neki.

A NAVI–FURIA meccsen mindenki s1mple-ben bízik, Szikyn kívül. A főszerkesztő úr volt az első, aki már tegnap reggel előállt a választásaival, gyanítom még a kávéja előtt, így nem vagyok biztos benne, hogy a jó okokból választotta a brazilokat. De adjuk meg neki, egy dolgot jól lát, ha a fnaticot nem is: amennyiben a FURIA megveri a NAVIt, vicc nélkül, 10-ből 9-szer megnyerik ezt a Majort!

Végső eredményeket tekintve – Sziky hirtelen jött brazil Counter-Strike imádatát leszámítva –, látunk négy Cloud9–NAVI döntőt, a vélemények pedig megoszlanak, mert SpeeDy és DogeFather szerint nafanyék nyerik meg az egészet, leskisson és Shane s2mple-t vizionálnak. Ezen felül van ugye PiciBear MOUZ–NAVI döntője, amiben csak az utolsó lépést rontotta el, mert végül az ukrán-orosz gárdának szavazott bizalmat – lesz itt még bocs és nem medvékről beszélek. SyTe a Heroic végső győzelmében hisz, akik a Cloud9-t fogják legyűrni ehhez. Biztos.

Mindent összevetve, a négy normie-n kívül, akik Cloud9-NAVI-t várnak, vannak itt azért elborult és kockázatos döntések bőven. Ebben nyilván nagy szerepe van annak is, hogy már csak SpeeDy kaphat gyémántot. Legalább néhányan tudják, hogy a Major után vége a Counter-Strike szakértői hitelességüknek, ha ezüstön ragadnak. És ha így alakult, akkor csapjanak fel a lángok még egyszer utoljára, legyen tüzijáték, zene, tánc vasárnap, hogy hétfőn annyival kevésbé fájjon a tudat: a Párizs Majorig Counter-Strike remeteként fognak élni a hegyekben. Én csak a kecskéket sajnálom, mert nekik kell hallgatniuk, hogy miért nem tették 3-0-ra a Cloud9-t a Legends Stage-en. 

DogeFather tippjei – A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!