Az Esport1 csapatának Pick'Em tippjei – 2. rész

Az Esport1 csapatának Pick'Em tippjei – 2. rész

Kilenc kolléga indult el a gyémánt érme felé vezető úton, de vajon melyikük ér oda a hőn áhított célhoz?

Már javában folyik az IEM Rio Major Legends Stage és az egyre nehezedő Pick'Emek ismét lezárultak. Az Esport1 stábja ennek megfelelően folytatja a gyémánt érmekért folyó – a csípkelődést leszámítva nagyon is barátságos hangulatú – házi versenyét, hogy kiderüljön, ki ért a legkevésbé legjobban a profi Counter-Strike-hoz! Mert mint azt mindenki tudja már régóta, a gyémánt érme birtoklása ad engedélyt arra, hogy a következő Majorig valaki Counter-Strike-kal foglalkozó médiamunkás lehessen. Tehát a tétek hatalmasak!

De mielőtt belevágnék az újabb választásaik kiértékelésébe, két szolgálati közleménnyel kell kezdenem. Először is, eredetileg kilenc kollégám, azaz DogeFather, k1smagyar, leskisson, LiToNN, PiciBear, Shane, SpeeDy és SyTe (az Esport1TV munkatársai), valamint Sziky (az Esport1.hu főszerkesztője) szálltak versenybe a becsületükért – jómagam pedig afféle narrátora vagyok a tévedéseiknek. A második fordulóra azonban csak heten maradtak, ugyanis DogeFather és LiToNN nem küldték át a Pick'Emjeiket. Ennek ellenére az eredmények között megtartjuk őket, hátha valakit megelőznek még így is.

Másodszor, a verseny tisztaságával kapcsolatos kérdéseket is el kell hesegessem. Igen, tudunk róla, hogy a Pick'Emeket még a tegnapi nyitómeccsek után is meg lehetett változtatni egy ideig. Viszont a kollégáim már mind átküldték a képernyőmentéseiket pénteken, így senkinek sem befolyásolta a választásait az első két nyitómeccs eredménye.

Most, hogy ezekkel megvagyunk, nézzük, ki hogyan teljesített az első csoportkörben, kik örülhetnek az ezüstnek!

Challengers Stage Pick'Em eredményei

DogeFather: 4 (alsó pickek: Vitality, Outsiders, MOUZ, FURIA)
k1smagyar: 5 
(alsó pickek: Vitality, Outsiders, MOUZ, fnatic, Cloud9)
leskisson: 5 
(alsó pickek: Vitality, Outsiders, MOUZ, fnatic, Cloud9)
Shane: 5 
(alsó pickek: Vitality, Outsiders, MOUZ, FURIA, Cloud9)
SyTe: 5 
(alsó pickek: Vitality, Cloud9, MOUZ, BNE, BIG)
Sziky: 5
(alsó pickek: Vitality, MOUZ, fnatic, BNE; 0-3 pick: 00Nation)
LiToNN: 6 
(alsó pickek: Vitality, Outsiders, MOUZ, fnatic, Cloud9, FURIA)
PiciBear: 6
(alsó pickek: Vitality, Outsiders, MOUZ, fnatic, BNE, BIG)
SpeeDy: 7
(alsó pickek: Vitality, Outsiders, MOUZ, FURIA, fnatic, Cloud9, BIG)

Mint láthatjátok, DogeFatheren kívül mindenki elérte a kötelező ötöt és gazdagabb lett egy ezüst Rio Major éremmel. Amit többen bánhatnak utólag, hogy a Cloud9-t a 3-0-ra tették – én szóltam. Amiben viszont igaza lett a kollégáknak, hogy a BIG többet ért alul, mert nem jutottak ki 3-0-val. Továbbá a BNE tényleg megcsinálta, ráadásul 3-0-val, szóval elnézést kérek PiciBeartől, Szikytől és SyTe-tól, mert még mindig május van, csak nem vettem észre, az én hibám! Amiben pedig csak Szikynek lett igaza, az a 00Nation 0-3 pick – remélem megbocsátanak a brazilok.

Legends Stage Pick'Em

A Legends Stage-hez érve többen is tanultak a múltheti hibájukból (de nem mindenki) és az egyértelmű favoritok helyett igyekeztek az alsó sort kitölteni a legértelmesebben, a kimaradók közül pedig betettek egyet-egyet a felső sorba. 3-0-nál ENCE, Heroic, Liquid, NAVI és Vitality választásokat láthatunk. A Heroicon kívül már biztosan elúszott az összes, de megpróbálták.

0-3-nál a Sprout, az ENCE, a Spirit, a BIG és a Cloud9 tetszett meg a kollégáknak. A Sprout egyelőre jó választásnak tűnik, az első két meccsüket el is bukták, a NIP ellen jó eséllyel kiesnek Bo3-ban. A többi név viszont 1-1-ben vagy 2-0-ban van a Bo1-ek után. A BIG-et pedig jó választásnak tartottam volna én is, azért senkit sem tudok hibáztatni. A többi viszont nevetséges, uraim. Főleg a Cloud9. Ezek szerint SyTe nem a jó tanulságokat vonta le az előző szakaszból velük kapcsolatban vagy nem olvas Esport1.hu-t. Hirtelen nem is tudom, melyik a rosszabb.

Az igazi Pick'Em kihívás azonban az alsó sorban folyik! A MOUZ ezúttal is szerepel mindenkinél, helyes. Természetesen a címvédő FaZe-ben is bíznak, ahogyan a NAVI-ban is (bár SpeeDy valamiért felülre rakta őket). A teljes egyezések azonban eddig tartottak. SyTe a Liquidben, k1smagyar a Heroicban, SpeeDy a NIP-ben és a Vitalityben, Sziky a Cloud9-ban nem bízott. Valahol megértem mindegyiket, kivéve Szikyt. A főszerkesztő úrnak nincs jó mentsége sem. A leadás napján próbáltam meggyőzni őt a Cloud9 pickről, egy ponton a 3-0-ról is, de úgy ignorálta az intelmeim, ahogyan a gyémánt érem fogja őt, ha így folytatja!

Ezúttal nincsenek BNE, GamerLegion vagy ehhez hasonló pickek. A legnagyobb meglepetést SpeeDy és Sziky FURIA pickje, Picibear ENCE pickje, valamint SyTe Spirit és BIG pickje szolgáltatja. Egyáltalán nem rosszak, a FURIA például utólag okosnak tűnik (egyelőre), de a többiben én magam nem hiszek annyira. Meglátjuk, hogy marad-e a május Rióban, meglátjuk!

K1smagyar tippjei – A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!