Loemifar: 5 legjobban várt játék 2023-ban

Loemifar: 5 legjobban várt játék 2023-ban

Már csak abban kell bízni, hogy a kiadók nem tolják át egyik címet sem 2024-re, esetleg egy még későbbi dátumra.

A 2022-es év videójátékos szempontból összességében nem volt rossz. Képes volt az egyre telítettebb soulslike műfajon belül egyedi élményt nyújtani az Elden Ring, felpörgette az indie-piacot a Vampire Survivors és a Cult of the Lamb, odaszögezte a képernyők elé a PS-eseket a God of War: Ragnarök. Ebben a cikkben nem a múltba nyúlok vissza, hanem kitekintek a következő nagyjából 12 hónapra. Összegyűjtöttem 5 olyan játékot, amely megjelenését már alig várom. A tervek szerint mindegyik 2023-ban jelenik meg, azonban természetesen vannak olyan tényezők, amelyek beleszólhatnak a kiadás pontos dátumába.

5. Project F, a Riot Games RPG-je

Már 2019-ben beszéltek arról, hogy megjelenhet egy riotos ARPG, amely még nem az MMO lesz. Mivel a valaha volt legnagyobb költségvetésből gazdálkodhat a League of Legends fejlesztője és kiadója, ezért bizakodhatunk abban, hogy a Project L (verekedős) és F közül valamelyik végre játszható lesz.

4. Alan Wake 2

A 2021-es Game Awardson jelentette be a Remedy Entertainment a kulthorror első számozott folytatását. Az American Nightmare (erről inkább nem is érdemes beszélni, annyira középszerű lett) óta nem hallottunk kedvenc írónkról, valamint a fantasztikus, egyben nyomasztó univerzumról, de a kiadó szerint jövőre megtörik ez az ínséges időszak.

3. Dead Island 2

Hihetetlen, de tényleg elkészül a Dead Island számozott folytatása. A zombik még mindig kellemetlenkednek a világban, ezért össze kell szedni minden craftolási tudásunkat, hogy felvegyük velük a harcot. Őrült szórakozást ígér a kooperatív mészárszék, amelynek hatalmas várakozásoknak kell megfelelnie, ha már ennyit csúszott a teljes projekt.

2. Diablo IV

Tegyük a képernyőre a kezünket, aztán kezdjük el hinni abban, hogy nem vezettek tévútra minket az Activision Blizzardnál. A kiadó szerint 2023. június 6-án az újabb felvonása az egyik legjobb ARPG-sorozatnak, amellyel valaha játszottam. Természetesen a Lord of Destruction és a Resurrectelt második rész volt a csúcs, de bevallom, hogy nekem a harmadikkal sem volt problémám. Aki nem Sorceresst választ, az annyit is ér!

1. Starfield

A Bethesda nem igazán sieti el a The Elder Scrolls VI-ot, így be kell érnünk a Starfielddel. Az űrben játszódó RPG elképesztő mennyiségű játékórát ígér, a videók alapján mindent is testreszabhatunk majd benne a legapróbb részletekig. Egy hatalmas és gazdag világ vár ránk, amely várhatóan tele lesz bugokkal a megjelenés utáni hetekben, de ezen már meg sem kell lepődnünk.

Neked melyik játék szerepel legelőkelőbb helyen a saját listádon?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted megjelenik 2023-ban a Diablo IV?