HLTV Top 20: Major bajnok AWP-ssel indul a lista

HLTV Top 20: Major bajnok AWP-ssel indul a lista

Jame mellett – kissé váratlanul – egy brazil rifler is felkerült a 2022-es listára!

Január elsején elindult a HLTV Top 20 leleplezése. A 20. helyet az Outsiders/Virtus.pro AWP-se és IGL-je, Jame érdemelte ki. A 19. helyen a FURIA riflere, yuurih szerepel. A múlthéten stábunk is próbálta megtippelni a lehetséges Top 20-at: Jame-et mindannyian láttuk jönni, de yuurihval nem számoltunk. Nézzük hát, hogyan is kerültek fel a listára az első nevek!

Jame #20

Jame először 2021-ben került fel a HLTV listájára, akkor egészen a tizedik helyig menetelt rajta. Idén pedig bérelt helye volt az IEM Rio Major MVP-jeként és bajnokaként. A brazil tornán elképesztő teljesítményt láthattunk az orosz játékostól, de az év többi szakaszában is magas szinten játszott: 0,42 körönkénti AWP killel a második legjobb lett a világon, a +379-es éves K-D-diferenciájával tizenharmadik. Persze az AWP-zésen túl irányítóként is hozzájárult a csapata sikeréhez. Továbbá rászolgált a mémekre is, hiszen 0,52-es éves körönkénti halálozási aránnyal első lett ebben a statisztikában – fegyvermentésben párját ritkítja.

Az orosz AWP-s az év egyik legszebb clutch-körét is összehozta idén. A MOUZ elleni 1v3 a riói elődöntőben méltán kerülhet be Jame legjobb pillanatai közé:

Yuurih #19

Jame-hez hasonlóan yuurih is másodjára tér vissza a HLTV Top 20-ra, legutóbb a 2020-as online éra alatt érte ezt el. A teljesítményei önmagukban lehet nem voltak annyira kimagaslóak, mint azt majd a Top 20 felső felében szereplő nevek mellett láthatjuk. De yuurih stabil teljesítményei tették lehetővé (kscerato mellett) a FURIA elődöntőbe jutását a Rio Majorön, valamint a harmadik helyeket Dallasban és az EPL tavaszi szezonjában. Támogató játékát mi sem példázza jobban, minthogy körönkénti assistokban ő volt a legjobb 2022-ben, 0,16-tal.

Merész tippek

A HLTV szokásához híven megkérdezte a játékosokat, hogy 2023-ban szerintük melyik újonc játékos fog marandót alkotni. Jame a jelenleg az Aurora kispadján tengődő KaiR0N-ra tette voksát, akit a magyar Counter-Strike rajongók a Budapest Five-os beugrásáról ismerhetnek talán. A 18 éves játékost már a 2021-es Top 20 során is nevezte ebben a kategóriában Jame. Reméljük, idén nagyobb szerencséje lesz.

Yuurih esetében nem volt meglepő, hogy a 17 éves nqz-ra esett a választása. A fiatal honfitársa tavaly a 9z-vel debütált magasabb szinteken, játszott a brazil Majorön is a csapat színeiben. Idén pedig azt pletykálják, hogy coldzera és TACO mellett folytatja a 00Nationben, ami elég jó lehetőségnek tűnik a fejlődéséhez.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!