Mozivászonra kerülhet a The Legend of Zelda

Mozivászonra kerülhet a The Legend of Zelda

Néhány hónapja még csak egy fan-made poszter készült, most már a filmen dolgoznak.

Hyrule legnagyobb hőse végre a mozivászonra is megérkezik. Az Illumination – ugyanaz a stúdió, amely olyan projektek mögött áll, mint a Gru (Despicable Me) franchise és a közelgő The Super Mario Bros. Movie – egy animációs The Legend of Zelda-filmen dolgozik. Feltételezve, hogy a film végül a nagyvászonra kerül, ez lesz a franchise legelső filmes adaptációja. 

Mivel a Fallouttól kezdve a Mass Effecten át a Tetrisig mindent filmre vagy tévésorozatra adaptálnak, a Legend of Zelda sem maradhatott ki a sorból. Októberben már mi is eljátszottunk a gondolattal, amikor egy rajongó egy elképzelt plakátot készített egy Zelda-sorozat kapcsán. A legutóbbi The Legend of Zelda: Breath of the Wild hatalmas sikert aratott, készül is a folytatása, így nem meglepő, hogy a filmvásznon is elképzelték. A legmeglepőbb inkább az, hogy ennyi ideig vártak vele. Az első játék 1986-ban jelent meg Japánban, Észak-Amerikában pedig a következő évben, hatalmas sikerrel. A Zelda-franchise azóta összesen 19 játékot számlál, a huszadik – The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – pedig májusban jelenik meg. Bár ez lesz az első Legend of Zelda-film, 1989-ben már volt egy nem túl kedvelt animációs sorozat. A sorozat az első játék eseményein alapult, de végül csak 13 epizódot készítettek belőle.

Az egyik legnagyobb probléma, amivel a készítőknek meg kell küzdeniük, az a szinkronszínészek kiválasztása. Annak ellenére, hogy csak áprilisban kerül a mozikba, az Illumination The Super Mario Bros. filmjét továbbra is kritikák érik, amiért Chris Prattet választották Mario hangjának szerepére. Ugyanilyen kritikákat kapott az 1989-es animációs sorozat is, amikor Link hangját Jonathan Potts adta, ami a rajongóknak nem tetszett, hiszen a hős hangját nem halljuk a játékokban. Ez tehát egy igen érzékeny terület. Azonban egy megoldás máris érkezhetett. Gaten Matarazzo – akit a legtöbben a Stranger Thingsből, Dustinként ismernek – nemrég arról beszélt, hogy nemcsak abban reménykedik, hogy végül az animációs film elkészül, hanem abban is, hogy a stúdió a filmet „egy hangtalan, néma világgá" alakítja. Matarazzo elképzelése szerint a film látványvilága és zenei aláfestése „végezte volna a nehéz munkát." Túl korai lenne még megmondani, hogy pontosan milyen koncepciót fog követni az Illumination a The Legend of Zelda-filmben, de egy olyan film, amelyben egyik karakter sem beszél, túlságosan szokatlannak tűnik a Gru és A kis kedvencek titkos élete alkotóitól. De ki tudja? Szembesülve azzal, hogy milyen nehéz egy ilyen világot adaptálni a nagyvászonra, talán hallgatnak Matarazzo tanácsára.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!