LoL: Egy bugból merített ihletett a Riot, már készül az

LoL: Egy bugból merített ihletett a Riot, már készül az "igazi" kaméleon

Kifejezetten érdekes gondolatokat osztott meg három rioter a mini-reworkös videóban.

A League of Legendsben több módon újulnak meg a hősök. Vannak olyanok, amelyek teljes átalakítást, azaz reworköt kapnak, ezt nevezi a Rito VGU-nak (visual gameplay update-nek). Másoknál csak a képességek változnak, de a karakterdizájn tulajdonképpen nem indul el új irányba. Erre jó példa az Aurelion Sol GU (gameplay update), ami hamarosan élesedik a szervereken, valamint azok a mini-reworkök, amelyekre midscope update-ként hivatkoznak a fejlesztők. Utóbbiban részesült a korábbi években például Rammus, Sona, Xin Zhao, Swain, Tahm Kench, Irelia és Diana. A 13.1-es LoL-frissítésben Jax szintén ebbe a kalapba kerül, a játék egyik legelsőként megjelent harcosát AP-s irányba igyekeznek eltolni. 

A midscope update lényege

Egy teljes átdolgozáshoz képest jelentősen kevesebb idő alatt (1-2 hónap) meg tudják újítani a fejlesztők azt a karaktert, amelyet kiszemeltek. Itt nem arról van szó, hogy a teljes csapat összeül és azon morfondíroznak, melyik hősnek van szüksége mini-reworkre, hanem arra, hogy egy-egy rioter letesz néhány ötletet a főnöke elé, hogy például milyen jó lenne Syndrának átdolgozni a passzívját. Néha a játékosok, közülük is az OTP-k adnak ötleteket a Riotnak, mint azt tették Swain esetében. Noxus legfőbb tábornokánál nem érezték úgy az idézők, hogy a középső ösvényen bevethető lenne, ezért jelezték a fejlesztőknek, hogy oldják meg ezt a problémát. A mini-rework után mért számok alapján sikerült teljesíteni a feladatot.

Neeko új passzívja

A videó végén egy nagyon rövid gondolatmenetet osztottak meg arról, hogy a kaméleonlány milyen képességeket kap hamarosan. Nemcsak hősök alakját tudja majd felvenni a mágus, hanem wardokét, minionokét, Teemo gombákét, sőt még a robbanótobozokét is. Kísértetiesen emlékeztet ez a megoldás arra a hibára, amelyet két hónapja fedeztek fel. Remélhetőleg a mini-reworkölt Neeko nem lesz képes tornyokká vagy épp Nexusszá változni, így nem kell egy újabb játékot megtörő bug miatt fogni a fejeket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te mivé változol majd az új Neekóval először?