Erre mi szükség volt? Kikerülnek autók a GTA Online-ból!

Erre mi szükség volt? Kikerülnek autók a GTA Online-ból!

Egyre kényelmesebb lesz játszani a játékot, ami reménnyel töltheti el a rajongókat a hatodik rész kapcsán.

Már csak két nap és érkezik a GTA Online legújabb DLC-je, a San Andreas Mercenaries. Kissé meglepő az időpont, ennél 1-1,5 hónappal később szoktak érkezni a nagy nyári frissítések, ami még olyan találgatásokat is szült, hogy valamelyik játékbemutatón előkerülhet a GTA 6. A Summer Game Festen csütörtökön nem történt ilyen és továbbra is teljes homály fedi, hogy mikor érkezhet a várva várt bejelentés. Ami viszont biztos, az egy új kiegészítő a jelenlegi rész multiplayer részére, lássuk, milyen újdonságok várnak ránk keddtől.

A küldetések fő ellenfele a magán katonai cég, a Merryweather Security lesz, amelyről azt írja a Rockstar, hogy „ugyanolyan korrupt, mint bárki más ebben a városban” és a terjeszkedésüket nem nézi jó szemmel a többi alvilági figura. A válaszcsapás pedig hatalmas lesz „ utcákon, tengereken és az égbolton” egyaránt. Ennek érdekében az Avenger egy új műveleti terminállal és fegyverrendszer-frissítésekkel felszerelt, továbbfejlesztett légi parancsnoki központtá válik, ez hasonló lesz, mint amit a Terrorbyte-nál megismertünk. Emellett újabb csempész-vállalkozás válik majd elérhetővé. További újítás, hogy mostantól a hangárban is tárolhatod és testre szabhatod az Avengeredet, sőt hangár és Facility birtoklása nélkül is tárolhatod és elérheted az Avengeredet. 

Ezen felül érkeznek új véletlenszerű események, egy vadonatúj taktikai SMG, amely a vezetés közbeni lövöldözésre lett kifejlesztve, napi time trialok. Emellett megszámolhatatlan mennyiségű fejlesztés is érkezik:

Jármű fejlesztések

  • A Mors Mutual Insurance hívásakor az összes tönkrement járművet egyszerre tudod majd visszaigényelni
  • A Mors Mutual többé nem számít fel díjat a contact küldetések során megsemmisült személyes járművek visszaszerzéséért.
  • Egyedi leíró címkék a garázsokhoz, hogy segítsenek gyorsan megtalálni a kedvenc járgányaidat
  • Az egyes emeletek közötti választás lehetősége, amikor járműveket kérsz az Eclipse Blvd garázsból
  • Az Interaction Menuben újrakérheted a Mobile Operations Centert, az Avengert és a Terrorbyte, amely így közelebb kerül hozzád
  • További szűrők a Versenytípusok számára a Jobs menüben.
  • A Willard Eudora és az Albany Classique Broadway alkalmassá válik a taximunkára, ha az ahhoz tartozó sárga festés van rajtuk
  • A kevésbé használt járművek eltávolításra kerülnek a játékbeli weboldalakról a böngészés egyszerűsítése érdekében. Ezek a járművek az események bemutatótermeiben, a kaszinóban található szerencsekerékkel és más helyeken lesznek elérhetőek

Játékmenet fejlesztések

  • A Beállítások menü egy alternatív sprintvezérlési lehetőséggel (tartsd lenyomva a sprinthez) bővül.
  • Egy új „Regisztrálj főnökként” (Register as a Boss) lehetőség az Interaction Menuben, amely egyesíti a SecuroServet és a Motorcycle Clubot.
  • Egy Buy All opció, amikor testpáncélt (Body Armor) vásárolsz az Ammu-Nationnél. A testpáncélok rangkövetelményei is megszűnnek.
  • A testpáncélok a küldetés gyors újraindítása után újra feltöltődnek, és ugyanazoknak a testpáncélszinteknek felelnek meg, mint a lobbyba való első belépéskor.
  • A Weapon Wheelel felvett Body Armor típusa a játékos által elszenvedett sebzés függvénye lesz
  • Ejtőernyőzés vagy szabadesés közben a játékosok többé nem kapnak telefonhívásokat Tom Connors-tól vagy English Dave-től
  • A Madrazo Dispatch Services már nem igényel több játékost, és egyedül is játszható
  • A játékosok képesek lesznek kiválasztani egy nevet az Acid terméküknek az Interaction Menuben, hogy 5%-os eladási bónuszt kapjanak
  • A napi célok rangkövetelményei eltűnnek, hogy több játékos vehessen részt bennük

Játékegyensúlyi frissítések

  • Számos Collectible és Event kifizetése megnövekszik (Buried Stash és Treasure Chests például). Emellett 25%-kal nő a Gerald's Last Play és A Superyacht Life kifizetése is
  • A P-996 Lazer és a Mammoth Hydra fegyvereit Freemode-ban módosítják
  • Az Orbital Cannon többé nem állítható vissza azonnal, vagy nem téríthető vissza, hogy a játékosok ne váljanak többször célpontok

PlayStation 5-ön és Xbox Series X|S-en lehetőség lesz nyomonkövetni, hogy miként haladsz előre a bűnözői ranglétrán a Career Progress funkcióval. GTA Online főmenüjéből vagy a Pause Menuből éred el,  így a friss és a veterán játékosok is könnyebben láthatják az összes elért eredményüket.

Összességében a legtöbb változtatásnak nagyon örülök, egyedül az autók eltávolítása a boltból nem tetszik, szerintem ezt egy részletesebb és jobban kidolgozott szűrővel/keresővel ki lehetett volna váltani. Ami még a trailerből kiderült, hogy jön egy új vadászgép, amely egyébként tud lebegni is (VTOL mechanikával), három új autó is látszott, egy off-road, egy Dodge alapú versenyautó és egy terepjáró. Ezen felül egy Weaponized Conada helikopter és egy új repülő is jön. Az is kiderült, hogy az Avengerben tárolhatjuk majd a Thrustert (jetpack), ami akár jó hír is lehetne, ha bárki használná azt a járművet.

A GTA Online: San Andreas Mercenaries június 13-án lesz elérhető minden játékos számára PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One és PC platformokon.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.