A GTA Online is singleplayer címmé vált már?

A GTA Online is singleplayer címmé vált már?

Egyre szabadabban mozoghatunk már egyedül is a játékon belül.

A GTA Online eredetileg azzal az egyértelmű céllal készült, hogy összehozza a közösséget. Egy sor olyan tevékenység került be a játékba anno, ami megkövetelte azt, hogy másokkal együtt játszál. Ez jobb esetben a barátaid voltak, ekkor nem is volt semmi baj. Ám nem biztos, hogy a haveri társaságod pont GTA-zik, vagy ha igen, akkor legalább 3 mindig elérhető legyen egyszerre (veled együtt), mert a legtöbb mindenhez 4-en kellettünk. Ez igaz sok küldetésre, a klasszikus Heistekre, a biznisz eladásokra, nem beszélve az egyéb játékmódokról. Azonban a játsszon együtt a közösség csak papíron működik, a GTA Online közössége nagyon toxikus, a 4 idegenből biztosan lesz egy béna/nem tudja mit kell tenni és egy türelmetlen, aki az első akadálynál kilép. Közel lehetetlen velük játszani, és erre a Rockstar is rájött az évek során szép lassan, és sorban elkezdte ezt enyhíteni, például a Doomsday Heistek és a Casino Heist már mehetett párban is, de a végső lökést a szólózható Cayo Percico adta meg.

A trend azóta is folytatódott, Az Agencyvel, az Auto Shoppal, most pedig a Drug Warsszal is. Ez pedig egy tudatos folyamat része. Korábban a GTA Online tervezési igazgatója, Scott Butchard elmondta, hogy míg a játék korai időszakában a többjátékos élmény volt a játék fejlesztésének mozgatórugója, ez a szemlélet idővel megváltozott.

„Visszatekintve, a kezdetekben a GTA Online-t elsősorban többjátékos élményként erőltettük. Akár kooperatív, akár kompetitív játékról volt szó, úgy éreztük, hogy be kell vonzani a játékosokat, hogy jól érezzék magukat egy közös térben. Ahogy telt az idő, rájöttünk, hogy az élmény nagy része jobban működik, ha több lehetőséget biztosítunk a játék egyéni szintű élvezetére, és hogy az alapvető élményt aztán megváltoztathatjuk és továbbfejleszthetjük, ha másokkal együtt játszunk.”

Ezzel teljesen egyet tudok érteni. Amikor épp nincs senki fent a baráti társaságomból, akkor pozitív, hogy van mit csinálni Los Santosban, akkor is le tudom foglalni magam és pénzt gyűjthetek, ha egyedül vagyok. De ez továbbra sem tudja helyettesíteni a többjátékos élményt, azt, amikor a barátaimmal játszom. Együtt egyszerűen minden szórakoztatóbb. Éppen ezért lesz érdekes látni, hogy a GTA 6 kapcsán merre mozdulnak el, mert szerintem ezt a vonalat viszik majd tovább, vagyis egyre kevésé fognak arra kényszeríteni minket, hogy kiszámíthatatlan idegenekkel játsszunk.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!