FIFA 23: Nerfelték Ibrahimovicot, a közösség dühös

FIFA 23: Nerfelték Ibrahimovicot, a közösség dühös

Sokan hibára gyanakodnak és remélik az EA visszaállítja az eredeti értékeket.

Holnap kihirdetik a Team of the Year csapatát, pénteken pedig elindul a FIFA-ciklus talán legfontosabb eseménye. Azonban most még a FUT Centurions pörög, ami az elmúlt két hétben sem épp pozitív töltettel került szóba, most azonban nagyon dühös a közösség egy változás miatt, ami Zlatan Ibrahimovic különleges verzióját érinti.

Az AC Milan svéd klasszisa első promó verzióját kapta a FIFA 23-ban korábban csak az alap 82-es aranykártyája állt rendelkezésre. Január 13-án azonban debütált a FUT Centurions Ibra, az alábbi statokkal:

Azonban az éjjel élesedett egy kisebb frissítés, aminek következtében több értéke is megváltozott, némely ráadásul jelentősen.

Kezdjük ott, hogy Lengthy lett. A Skills maradt 5, a gyengébbik láb 4 csillagos. A 90-es OVR rating is stimmel, sőt a hat fő stat is megegyezik a FUTBIN adatbázisa szerint (Pace, Shooting, Passing, Dribbling, Defending, Physicality), azonban a részstatokban nem kevés változás történt.

A Pace-en belül az Accekeration 1-gyel csökkent. A Shootingon és Passingon belül nem történt változás. A Dribblingben az Agility 9-cel csökkent, a Balance 24-gyel (!) lett kevesebb, mindössze 58 most, a Reactions is a 1-gyel csökkent, viszont a Ball Control 4-gyel, a Dribbling 1-gyel, a Composure 6-tal nőtt. A Defendingben az Interceptions, a Standing és a Sliding Tackle 1-gyel, a Heading Accuracy 4-gyel növekedett. A Physicalityben a Jumping 7-tel, a Strenght 6-tal, az Aggression 11-gyel lett több, azonban a Stamina 61-es lett, 24-gyel gyengítették, ami egy óriási nerf. Ami az árát illeti, a változtatások hatására konzolon 360 ezer FUT érmét esett az értéke, PC-n azonban még nőtt is 40 ezerrel.

Több közösségi média oldal szerint az EA Sports megváltoztatta az összes Team 2 kártya statisztikáját a FUT Centurionsban. Összességében hiába vannak erősítések Ibra kártyáján, összességében ez egy nerf, így akik akár milliókat költöttek rá, nagyot bukhattak, mert jóval kevésbé életképes a lap. Ők két dologban bíznak: egyrészt ez csak egy hiba következménye és visszaállítják a statokat, másrészt szándékos a nerf, de a közösség reakcióját látva visszaállítják az értékeket. Még olyan elméletek is napvilágot láttak, miszerint az EA rendszeresen végrehajt láthatatlan változtatásokat, ami aztán nem tüntet fel a statok között (egyébként volt aki nem csak a FIFA-ból hozott példát, hanem az EA amerikai focis játékából a Maddenből is), csak most esetleg véletlenül láthatóvá tette ezeket a módosításokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!