Elindult a Steam legújabb vására, a kínai holdújévet ünnepelve

Elindult a Steam legújabb vására, a kínai holdújévet ünnepelve

A Valve nem hagy minket teljesen üres kézzel januárra.

A holdújévi leárazásokat (Lunar New Year) ugyan megszüntette a Valve, mégsem szerette volna, ha a január vásár nélkül maradna, így megérkezett a Chinese New Year Sale. Magyarul ennek ellenére érdekesen jön ki, hiszen az ünnep a mi fordításunkban kínai újév vagy holdújév, esetleg tavaszünnep. Mindig január 21. és február 21. közé esik, idén január 22-én lesz. Ez egyben a kínai újév első napja is.

A Valve 2022 szeptemberében jelentette be, hogy eltörli a holdújévi kiárusítást, és helyette egy nagy új tavaszi kiárusítással egészíti ki az évet, így mind a négy évszakra jut egy-egy nagy kiárusítás. Azonban úgy döntött, nem hagyja teljesen cserben a játékosokat a januári lomtalanításban sem.

A Chinese New Year Sale, ahogy az várható volt, a kínai játékfejlesztőkre és kiadókra összpontosít elsősorban. Ez egy kisebb léptékű esemény, mint a korábbi holdújévi kiárusítások, de még így is rengeteg jó cím közül lehet válogatni. Néhány program, ami esetleg érdekes lehet.

Az akcióban szereplő számos játékhoz, köztük a Sword and Fairy 7-hez, a FIST-hez és a Ballads of Hongye-hoz demók is elérhetőek, így mielőtt pénzt áldoznál rájuk, ki tudod őket próbálni. Ráadásul különböző kategóriák mentén is tudsz válogatni, például Új év, Új játékok, különleges játékok, vagy esetleg az Xbox Game Studios Lunar Sale, a Bandai Namco Entertainment Lunar New Year Sale, a Sega Lunar Sale. Arra figyelj, hogy nem minden játék esetében egyezik meg az akció időtartama. Van ami egészen január 30-ig elérhető, de akad olyan is, ami csak január 26-ig, így ha megtetszett valami, ezt mindenképpen ellenőrizd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!