Aleksib örül, amiért kemény ellenfeleket kaptak a BLAST Premieren

Aleksib örül, amiért kemény ellenfeleket kaptak a BLAST Premieren

Headtr1ck, REZ és a 2023-as célok is terítékre kerültek az Aleksibbel készült interjúban.

Szombaton a NAVI ellen debütál a koppenhágai BLAST Premier tavaszi csoportkörén a NIP új AWP-sükkel, headtr1ckkel. A fiatal és egyelőre nem túl sok tapasztalattal rendelkező ukrán sniper nemrég igazolt a stockholmiakhoz. A már szebb napokat is látott NIP – a tavalyi év bizonytalanságait levetkőzve – idén alighanem szeretne visszatérni a tier 1 élmezőnyébe. Ehhez persze sok mindennek kell még történnie, de Aleksib, headtr1ck és a stabil rifler triójuk igen jó alapanyagnak tűnik a sikerhez. Többek között erről is beszélt a már említett finn irányító a HLTV-nek adott interjúban, melynek néhány részletét alább olvashatjátok.

headtr1ck leigazolása

„Nem tudtunk gyakorolni vele mielőtt aláírt, szóval én és az edzői stáb megnéztünk pár demót tőle, ami alapján úgy éreztük, hogy a játéka hatásos lesz. Néha meg tud villanni, de még mindig tapasztalatlan. Igazán meglepett engem, mert mielőtt játszanátok együtt, sosem tudhatod mire számíthatsz az ilyen feltörekvő tehetségektől, de ő nagyon jól játszik. A praccokon összehozott néhány elképesztő clutchot, jókat nevettünk, miközben néztük, ahogyan összehozza ezeket a mozdulatokat. Alapvetően ez az, amit egy ilyen potenciállal bíró sráctól várnál és nagyon jól játszott már az akadémia ligákban is. Van hová fejlődnie még, ez az első tier 1 versenye egy valódi csapatban és nem mint beugró.”

REZ visszatérése a rifler szerepbe

„A csapat már a csatlakozásom előtt is játszadozott az ötlettel, hogy hagyják REZt AWP-zni, nehéz szezon volt ez a tavalyi nekik amiatt, ami device-szal történt. Kipróbáltuk, de nyilván mi és maga REZ is tudja az értékét annak, ha van egy olyan riflerünk mint ő, miközben sok minőségi AWP-s van a piacon, mint például headtr1ck is. Szóval, ha csak azt vesszük, hogy van egy tapasztalt és a pozícióikba illeszkedő rifler magunk, ésszerű volt. REZ mindig a legjobbat akarja a csapatnak és ha folytatni akarta volna az AWP-zést, támogatnám a kipróbálását és megoldanánk. Végsősoron az ő döntése volt, megbeszéltük és ezt a lépést tettük meg. Az új AWP-sünk potenciálját nézve, szerintem ez volt a helyes.”

A BLAST-csoportjukról

„Nem számított melyik csoportba kerülünk, mindenképp kemény lett volna. Szerintem jó lesz rögtön nagyon jó ellenfelekkel játszani. Hatalmas dolog lesz nekünk, ha be tudunk húzni egy győzelmet, ha pedig veszítünk, rengeteget fogunk tanulni belőle, mert ezek a csapatok minden hibát megbüntetnek. Úgy érzem nem számít, ez segíteni fog nekünk így Katowice és a Pro League előtt. Örülök, hogy igazán kemény ellenfeleket kaptunk, ebből látni fogjuk, hogy hol vagyunk és sokat tanulhatunk.”

Elvárások az év első felében

„Van egy csapatunk, ami papíron sokra képes és úgy érzem nagyon jó lesz, ha beindulunk. Remélhetőleg egy ideig nem lesznek cserék, a cél az, hogy együtt maradjunk és biztosítsuk, hogy mindenki száz százalékot tesz bele. A szezon első két hónapja hektikus lesz, annyit akarunk tanulni az első néhány versenyből, amennyit csak lehet, hogy rövid idő alatt javuljunk. Van esély rá, hogy teljesen félremegy és nem szeretném, ha egy olyan gödörbe kerülnénk, amiből aztán ki kell ássuk magunkat. Csak azt akarom, hogy érezzük a játékot és tudjuk mire vagyunk képesek, szóval néhány hónap múlva már messzire tudunk jutni majd a versenyeken.”

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!