Hirdetés

LoL: Nagyot esett az LEC nézettsége, de a magyar adás hasít!

Tarts velünk a hétvégén az LEC téli szezonjának második hetén is!

Esport1 Podcast

Londontól a Skorpióig, főszerepben Paplovag

Közel egy évtizede szórakoztatja már a nézőket Paplovag, aki beszélt a múltról, jelenről és jövőről.

Hirdetés

A League of Legends e-sport rajongói már nagyon várták az új szezon kezdetét. Ez nem csak az átlagos játékosok számára jelenti az év kezdetét, amikor ismét elkezdhetik mászni a ranglétrákat, hanem bizony elindulnak a profi bajnokságok is. Nincs ez másképp a megújult EMEA-régióban sem, ahol egy merőben megváltozott LEC várta a lelkes nézőket. Szombaton elrajtolt az LEC téli szezonja, a történelem során először.

Ám hiába a hype, hiába az új lebonyolítás, a nézettség jelentősen esett a tavalyi évhez képest. Érdekes tendenciát mutat ez, mert a világbajnokság nézettsége is esett a kezdeti szakaszban, mégis rekordot döntött a végére. Ezt Caedrel, a Riot Games egyik elemzője három tényezőre vezeti vissza.

 • megváltozott a menetrend, és péntekről hétfőre került át a hétköznapi adás, sokan azt se tudták, hogy elkezdődött az LEC
 • tavaly ilyenkor még sok országban érvényben voltak a koronavírus miatti korlátozások, így az emberek több időt töltöttek otthon
 • rengeteg technikai probléma volt, ami miatt meccseket kellett megállítani és a kezdésüket elcsúsztatni

Mennyire vészes a helyzet?

Az Esports Charts adatai szerint a nézőcsúcs 464 189, míg az átlagos nézőszám 294 526 volt. Összesen 5 620 528 órát töltöttek a nézők a képernyők előtt. Ezek egyáltalán nem rossz számok, de jelentősen elmaradnak a 2022-es tavaszi szezon kezdetén látottaktól. A legnagyobb nézőszámot egyébként a harmadik napon, a Fnatic és a KOI összecsapása alatt mérték. Érdekesség, hogy a KOI a másik két meccsével is a 2. és a 4. helyre fért be. A 2022-es LEC Spring split első hétvégéjén a csúcs 527 567 néző volt. Akkor a G2-EXCEL párosításra voltak a legtöbben kíváncsiak. Ez közel 14 százalékos visszaesést jelent, ami komolynak mondható. Az alábbi tweet egyébként még korábban készült, az általunk közölt adatok az aktuálisak az Esports Charts oldala alapján, de a különbségeket jól mutatja.

Íme a frissített lista:

De ennél is beszédesebb az a tény, hogy a LEC Winter 2023 nyitóhete átlagosan 294 526 nézőt vonzott, ami 16 százalékos csökkenés a 2022-es LEC Spring első hetének 350 563-as átlagos nézőszámához képest. Ez azonban még mindig jelentős növekedés a 2022-es LEC Summer első hetének 190 101-es átlagához képest. Reméljük, hogy valóban elsősorban az információhiány és a technikai problémák okozták a gondot, mert ezek javíthatóak és legalább visszatér a tavaly látott népszerűsége a ligának.

Mi a helyzet a magyar közvetítéssel?

Szeretnénk megköszönni a Riot Gamesnek, hogy elhozhatjuk nektek magyar nyelven is az EMEA-régió élvonalát. Valamint köszönjük nektek is a figyelmet, Youtube-on és Twitchen átlagosan 1100-an követtétek az adást, de volt, hogy még az 1600 nézőt is átlépük! Több, mint 1 millió percen át néztétek a meccseket, várunk titeket szeretettel szombaton ismét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
2 db hozzászólás
 • centre_syrup 13 napja
  GG
  0 0 Válasz
 • zoli9200 12 napja
  ÉN ezen felül is tudok dolgokat ami miatt nem nézhették -ez a folyamatos liga átnevezgetés minek? -alig változott a meta nevetséges igazából semmit nem csináltak bedobtak még pár tank itemet és ennyi simán ki lehetett volna nerfelni pár champ-et mást meg erősség tenni h minden pozicióban változzanak a champ pool-ok Rekenkton mióta van a profi ligában kb mióta kijött ... -játékmenet beli változás se volt nagyon régebben én emlékszem mikor minden évben tök sok minden változott mikor a jungle-t teljesen felborították lila, piros, zöld smite mikor a sárkányokat behozták, volt mikor a dragont úgy változtatták meg h ahány db-ot van úgy kapsz fix buffot és volt taktika h akkor szerezzük meg az 5 dragont
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
3

Kedves látogató!

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz, kérjük kapcsold ki, hogy problémamentesen böngészhesd a legújabb gaming és e-sport híreket!
Köszönjük!