Worlds: Rekordmennyiségű nézőt vonzott a döntő

Worlds: Rekordmennyiségű nézőt vonzott a döntő

Izgalmas döntőt kaptunk, rekordszámú nézővel.

Visszatornázta magát a 2022-es League of Legends Worlds, már ami a nézettséget illeti. Két hete, a csoportkörök után azt láthattuk, hogy csalódást keltő számokat produkál a rendezvény. Azonban a kieséses szakasz elképesztő izgalmakat hozott, fantasztikus párharcokkal, fordulatokkal, meglepetésekkel, amelynek végén egy olyan döntő alakult ki, amelyre hihetetlenül sokan voltak kíváncsiak. Ez nem meglepő, a T1 és Faker (és a főedző Bengi) negyedik világbajnoki címére készült, 2017 után előszőr sikerült nekik a fináléba jutás. A másik oldalon pedig a T1 nagy riválisa, a szintén hosszú és sikeres pályafutást maga mögött tudható Deft és csapata, a DRX állt. A veterán lövész számára azonban a vb-cím még hiányzott a vitrinből. A mérkőzés előtt viccesen megjegyezte, Keria anno megígérte neki, hogy segít elhódítani. Most kis csavarral, de az ígéret megvalósult. Úgy tűnik tehát, sem az éjszakázás, sem a kíniai-koreai dominancia nem tudta elriasztani a LoL-rajongókat.

A kaliforniai San Franciscóban, a teltházas Chase Centerben (az észak-amerikai profi kosárlabdaligában szereplő Golden State Warriors otthona) fogadták a csapatokat, de online is óriási tömegek élhették át a vb egyik legizgalmasabb Bo5-ös szériáját. Ez pontosan mennyi nézőt is jelent? Az EsportsCharts összegyűjtötte a nap összes adatát, és bejelentette, hogy a 2022-es Worlds valamivel több, mint 5 millió nézővel érte el a csúcsot (megbízhatatlan adatközlésük miatt ebben a kínaiak nem szerepelnek).

Twitchen volt a legnagyobb a forgalom a sorozat során, 2,8 millió néző kapcsolódott be a Riot Games hivatalos fiókjain, valamint a különböző társ-streamelőkön. Azonban a Youtube sem vallott szégyent, 1,7 milliós csúcsnézőszámot produkált. A korábbi rekordot egyébként a tavalyi döntő tartotta, amikor az EDG és a DWG Kia csapott össze egymással. Arra valamivel több, mint 4 millió ember volt kíváncsi. Akkor ez egy hatalmas léc volt, úgy tűnt, nem lesz egyszerű megdönteni, de az idei forgatókönyvet Hollywood sem tudta volna így megírni. A Faker vs Deft párbaj önmagában is ínyencség, de erre rájön a DRX tündérmeséje. Szinte mindenki leírta őket több alkalommal, negatív mérleggel kvalifikálták magukat, a play-inben kezdtek, de utána olyan menetelést mutattak be, hogy mindenki álla leesett. Ezek után nem meglepő, hogy ennyien kíváncsiak voltak a befejezésre.

Mindenkinek köszönjük, aki az Esport1 felületein, magyar nyelven követte az eseményeket. Reméljük továbbra is velünk tartotok. Átlagosan 2800-an követtetek minket a döntő során, de volt olyan alkalom, hogy közel 4000-ren (3960-an) gyűltünk össze. A vb egészét tekintve is köszönjük, hogy velünk tartottatok, az elődöntő során is 2000 felett volt az átlagnézőszám, a csúcs pedig 3000 felé ment, de a többi adásnapon is sokan nézték csatornáinkon a közvetítéseket.

Te hol nézted a vb-döntőt? Meglepett az eredmény?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te nézted a világbajnokság mérkőzéseit?