Egyszerre két új Far Cry-játék is készülhet

A Far Cry-rajongók már most felvéshetik 2025-öt a naptáraikba.

Izgatottak lehetnek a Far Cry-rajongók, a nagy sikerű széria még nem végzett, olyannyira nem, hogy egyszerre két folytatás is készülőben van, erről értesült az Insider Gaming. Sajnos nagyon sok még kérdőjel a projekt kapcsán, a Ubisoft nem árul el hivatalosan semmilyen részletet, de a névtelen források szerencsére a segítségünkre siettek és érdekes titkokat árultak el.

Nos, ahogy említettem, két program is fejlesztés alatt van, az egyik feltételezhetően a Far Cry 7 egyjátékos, a másik pedig egy kizárólag multiplayer játék lesz. Ám nem mindig ez volt a terv. Eredetileg Dan Hay irányítása alatt állt a Project Talisker néven futó projekt, és egy játéknak szánták őket. Csakhogy ő 2022 végén távozott a cégtől és a Blizzardnál kötött ki. Emiatt ketté választották a két projektet, szerencsére a fejlesztés korai szakaszában tartottak. Új nevet is kaptak, a Far Cry 7-et most belsőleg Project Blackbird néven emlegetik, míg a többjátékos verzió a Project Maverick kódnevet kapta. Bár szétváltak, a hírek szerint a Ubisoft Montreal komolyan részt vesz mindkettőben.

Sajnos nagyon keveset tudni részleteiben a két játékról. A források elárulták, hogy a Maverick az elmúlt nagyjából egy évben számtalanszor változott. Ennek ellenére a helyszín már megvan, méghozzá az alaszkai vadon. Az is kiderült, hogy a tervek szerint kimenekítős shooter lesz, a karaktereink végérvényesen meghalnak és lesz benne egy hátizsákrendszer is. Az Insider Gaming látott már képeket is a játékról, amelyen lootolható ládák, kimenekítési zónák egyebek láthatóak, ám ezeket a források kérésére nem osztották meg. A helyszín egyébként szerepelt már egy 2015-ös felmérésben is, tehát egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy valóban ott játszódik majd a történet. A Far Cry 7-ről kevesebbet tudni (még a neve sem hivatalos), de abból kiindulva, hogy eredetileg egy játéknak szánták őket, lehet, hogy az is a legészakibb USA-államban játszódik majd. Azonban még nem most kell rájuk sajnos számítani. Az állítólagos tervezett megjelenésük 2025 ősze, de ismerve a kiadó tevékenységét és jelenlegi helyzetét, könnyen lehet hogy még későbbre várhatóak. A külföldi lap egyébként megkereste a Ubisoftot, ám azt a választ kapták, hogy nem reagálnak pletykákra és feltételezésekre. Így marad a feszült várakozás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!