Az EA szerint a FIFA 23 a franchise történetének legnagyobb címének ígérkezik

Az EA szerint a FIFA 23 a franchise történetének legnagyobb címének ígérkezik

Számokkal is alátámasztja állítását a kanadai cég.

A tavalyi év arról szólt a FIFA berkein belül, hogy májusban az EA bejelentette szakítását a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel. A két fél tehát külön utakon folytatja, ám ezzel lehet pont a közösség jár a legjobban. Ugyanis nem maradunk futballszimulátor nélkül, sőt! Az EA már bejelentette, hogy a FIFA 24 helyett az EA Sports FC érkezik. Bár még sokat nem tudunk – a nevén kívül – róla, az EA korábban nyilatkozott úgy, hogy a szövetség visszatartja őket, így reménykedhetünk abban, hogy tényleg valami szuperrel állnak elő. A másik oldalról a szervezet első embere, Gianni Infantino is megerősítette, egy új stúdióval folytatják a FIFA-sorozatot. A verseny miatt pedig rá vannak kényszerítve a játékfejlesztők, hogy minél jobb alkotás hagyja el a kezüket, különben ügyfeleket veszítenek.

Azonban még a szétválás előtt megérkezett a FIFA 23, amelyről előzetesen azt ígérték, hogy a legjobb FIFA-játék lesz. Persze ez egy teljesen szubjektív vélemény, de nem lett. Látva a közösség körében uralkodó hangulatot, sokan elégedetlenek a játékkal. Rengeteg hiba tarkítja, miközben a legnépszerűbb játékmódban, az Ultimate Teamben a rengeteg promóció a mennyiséget helyezi előtérbe a minőség helyett. Ennek ellenére a játék kelendő, olyannyira, hogy az EA szerint a valaha volt legnagyobb FIFA-játék lett. Ezt pedig természetesen számokkal is alátámasztották.

Az EA a harmadik negyedéves eredményei részeként kedden adott tájékoztatást a játék teljesítményéről. „A FIFA-franchise nettó könyvelése az év eddigi részében 4%-kal nőtt" – mondta Andrew Wilson vezérigazgató egy konferenciahívás során. Hozzátette: „Csak Észak-Amerikában az eladott darabszámok 50%-kal nőttek az előző évhez képest.” Az EA azt is elmondta, hogy a FIFA 23 „rekordbevételt ért el a harmadik negyedévben”, utalva a 2022. december 31-én zárult három hónapos időszakra. A FIFA 23 2022 szeptemberében jelent meg, és a franchise rekordot döntött az első heti játékosszámok tekintetében. Az tehát elmondható, hogy pénzügyi szempontból hatalmas siker lett a játék, amíg pedig ennyire jól fogy, nincs is érdeke az EA-nek ennél több erőfeszítést tennie annak érdekében, hogy minőségben is ennél jobb legyen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!