SMITE: Kik a 10.1 legerősebb támogatói?

SMITE: Kik a 10.1 legerősebb támogatói?

Talán minden MOBA játék legkevésbé dícsért, de még is legfontosabb játékosai azok, akik támogató pozíciót töltenek be – de melyek a legjobb ilyen karakterek a jelenlegi metában?

A 10.1-es SMITE Patch pozícionként lebontott legerősebb karakterek sorozatunk végéhez értünk, ugyanis jönnek a meg nem énekelt hősök, a támogatók, akik mindig azért küzdenek, hogy lehetőségeket teremtsenek a csapatuknak, valamint életben tartsák bajtársaikat. A Fire Giant Update bekerülésével főleg a tankok kaptak új tárgyakat, így a supportok új eszközökkel lettek ellátva ahhoz, hogy minél jobban tudják teljesíteni a feladatukat. Viszont melyik az az öt isten, akikkel a legjobb eredményeket tudjátok elérni az Istenek Csatamezején?

5. Yemoja

Az egyik legmagasabb skill ceilinggel rendelkező support, a Yoruba Folyók Istennője kezdi a sort, aki szép lassan az összes rangban felkapaszkodott a legerősebbek közé. Yemoja az új tárgyak és változtatások miatt elfordult a régi itemjeitől, és egy full tank builddel örvendezteti meg a csapattársait. A Benevolence és a Gauntlet of Thebes után jöhet is a Prophetic Cloak, miközben a győzelmi arányát 52%-ról 59% százalékra dobja az új Stone of Binding, amit az ultijával és az 1-es képességével is remekül tud aktiválni. Bár tényleg nem tartozik a SMITE legegyszerűbb karakterei közé, a 10.1 egy remek alkalom a kitanulására.

4. Ares

A Contagion szinte kötelező tárggyá vált, így pedig az eddig is elég népszerű Ares is erősödött: Bronze-ban csak 41%-os győzelmi aránnyal rendelkezik a Smite Master szerint, azonban Silverben ez már 53%, Diamondban pedig átlépi a 60%-ot a görög Háború Istene. A Thebes – Sovereignity után jöhet is az antiheal tárgy, de akár már a második helyre is befér a Contagion, ami remekül működik a passzívjával. A Shackles miatt minden mobilis karakter életét megkeseríti, a Sear Flesh-sel pedig akár szólógyilkosságokat is tud szerezni. Emellett rákényszeríti a teljesen ellenfél csapatot arra, hogy az első Relicjük Purification Beads legyen, hisz a No Escape elől máshogy tényleg nincs menekvés.

3. Khepri

Khepri ultija, a Scarab's Blessing még mindig egy felbecsülhetetlen értékkel rendelkező ulti: amellett, hogy újraéleszti az elesett csapattársat, még Kheprihez is húzza azt, így egy jól elhelyezett végső képesség akár meg is nyerheti a meccset Khepri társainak. Emellett az egyiptomi szkarabeusz is remekül használja az új tárgyakat, köztük a Prophetic Cloakot, azonban a klasszikus build, azaz a Thebes – Sov – Pridwen is működik. Az egyik legjobb védelmező support jelenleg 54-56%-os győzelmi arányt hoz Silver és Diamond között, ami bőven nem rossz teljesítmény.

2. Bacchus

Bár a negyedik helyen álló Ares az a support, aki a játék történetében az "én úgy támogatok, hogy megölöm az ellenfelet" mottót követte, a római Boristen, Bacchus kezdi elbitorolni tőle a címet. Bacchus két alapképessége és az ultija is rengeteg sebzést okoz, főleg akkor, ha egy damage-tárgyat is be tudunk csempészni a buildbe. A Chugnak köszönhetően azonban tankolni is tud a komikus kinézetekkel rendelkező karakter, így a Prophetic Cloakos – Spirit Robe-os út is rengeteg sikert hoz neki. Emellett Bacchus a legstabilabb support a listán, ugyanis Bronze felett minden rangban 55% körüli győzelmi aránnyal rendelkezik.

1. Horus

A 10.1-es frissítés legerősebb támogatója azonban nem is egy Guardian, hanem egy Warrior, azaz fizikai sebzést okozó tank. Ez viszont nem túl meglepő, hisz a Jogos Trónörököst alapvetően supportnak tervezte a Titan Forge Games, ráadásul a hibrid tárgyak megváltoztatása miatt még erősödött is. Horus ugyanis remekül tudja használni a Gladiator's Shieldet, emellett több CC-vel is rendelkezik, így a Stone of Binding egy remek választás rá, valamint a Contagion is jól működik vele, hisz mindig az ellenfél csapatának sűrűjében van. A Ryze-hoz hasonló ultijával pedig akár az összes társát be tudja dobni a buliba, ezeket számba véve pedig nem is meglepő az 56%-os győzelmi aránya Platinumban.

Ezekkel a Guardianekkel és az egy szem Warriorral tudjátok a legjobban segíteni a csapattársaitokat, valamint akadályozni az ellenfél játékosait. Ne felejtsétek el megnézni a solosokról, dzsungelharcosokról, midesekről és lövészekről szóló listákat is, hogy minden poszton megálljátok a helyeteket az Istenek Csatamezején!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!