Újabb rekordot dönthet meg a Hogwarts Legacy!

Újabb rekordot dönthet meg a Hogwarts Legacy!

Még csak early accessben van a sokak által GOTY-nak ítélt játék, de simán lehet, hogy egy monumentális rekordot dönt meg a Hogwarts Legacy.

Február 10-én mindenki számára elérhetővé vált az eddig is rekordokat döntőgető Hogwarts Legacy, a legújabb kaland a Harry Potter univerzumban – ami simán a Steam legjátszottabb játékává válhat. A Varázsvilág már február 7 óta elérhető azok számára, akik a Deluxe verziót vásárolták meg, és így is eszméletlen számokat produkált, a teljes release pedig valószínűleg a sztratoszférába küldi a Hogwarts Legacyval játszók mennyiségét.

A SteamDB szerint a cikk írásakor majdnem 230 ezer játékos tevékenykedik a Roxfort körül, az elmúlt 24 órában viszont 470 ezren játszottak a játékkal, míg az eddigi All-Time peak a 490 ezerhez közelít. Ezzel a Hogwarts Legacy már sikeresen lehagyta a Fallout 4-et, amely 2015 végén 471 ezres csúcsot hozott össze – azonban zuhanórepülésnek indult 2016 elején, jelenleg pedig nagyjából 10 és 20 ezer körüli játékos bóklászik a Wastelandben.

A Steam DB szerint a platform valaha volt legjátszottabb címe a Cyberpunk 2077 volt, több, mint 1 millió lakosa volt Night Citynek két évvel ezelőtt. Ezzel a Varázsvilág még mindig csak a CD Project Red címcsúcsának felét hozta össze idáig – de ezt mind úgy, hogy a játékosok legnagyobb részének még nem volt elérhető a legendás univerzum. Ebből kifolyólag érdemes lesz figyelni a Steam DB oldalát a következő napokban, hátha a HL letaszítja a Cyberpunkot a trónról.

A Play Station viszont már előre ünnepel, ugyanis tegnap mutatták be a Hogwarts Legacy Special Edition PS5 kontollert, amelyen varázsigék és maga a Roxfort is látszik, ami méltó ajándék lenne abban az esetben, ha a játék tényleg fellép a dobogó legmagasabb fokára!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!