Még mindig kitart az amerikai CS:GO – Elődöntőben a Liquid

Na mit gondoltok? Kik jutnak be a holnapi döntőbe?

Mikor volt utoljára a topon az amerikai CS:GO? Hét vagy inkább nyolc éve? Jó persze, a Cloud9 Major győzelmekor volt egy aprócska fénysugár a sötét alagút végén, de végül azt sem sikerült elérnünk. Hosszú évek óta lejtmenetben van az NA CS, maroknyi csapat tudja csak tartani magát a profik között. És nem, nem az érthetetlen módon létező EG-re gondolunk, ha az amerikai CS:GO-ról van szó, akkor két profi csapat jöhet szóba mostanság, a Complexity és a Liquid. Abba most inkább bele se menjünk, hogy igazából egyik csapat sem rendelkezik teljesen amerikai felállással.

A Complexity már kiesett, nem jutottak a rájátszásba, a Liquid azonban még életben van. Őszinte meglepetésemre, de a Liquid még tartja magát, a play-off egyetlen észak-amerikai csapataként már a legjobb négy között járnak. A gond az, hogy míg a NaVi és az Outsiders összecsapása egyértelmű volt és a NaVi bizonyította, hogy erősebb (2-0 a NaVi javáraÖ, addig a Liquidnél inkább olyan érzésem van, hogy a Vitality hibáit tudták kamatoztatni (2-1 a Liquid javára), nem a saját játékukat.

A győzelmet nem kell magyarázni, ez tény. A Liquid megérdemelten jutott a legjobb négy közé Katowicében, annak ellenére is, hogy a tegnapi meccsükön a Vitality játékosai egyszerűen minden fontos statisztikában felülmúlták őket. Többet lőttek, kevesebbet haltak, átlagosan több sebzést osztottak és a KAST-mutatójuk (annak értéke, hogy egy játékos mennyire hasznos a körökben, mekkora százalékkal, szerezz fraget, assistot, mekkora eséllyel él túl egy kört, vagy mennyire hasznos trade-eket biztosít a többieknek) is magasabb volt, mint nitr0ék oldalán. Mégis annyira kapkodva, annyira összeszedetlenül játszott a Vitality, olyan sok buta agresszióba mentek bele, hogy ezeket egyszerűen kivárta a Liquid és az esetek többségében büntette is őket. Ezt már rögtön az első pályán megmutatkozott, ahol Overpasson 12, tehát ismétlem, 12 körös vezetést dobott el magától a Vitality.

apEX sem hitte el a tegnapi teljesítményüket

Hogy pontosan mire is képes a Liquid, annak inkább a mai elődöntő lesz megmondója. A NaVi a Heroic ellen küzd majd, a Liquid pedig a bombaformában lévő G2 ellen. Ők aligha fognak belehibázni minden körükbe, nem építhet arra a Liquid, hogy majd NiKoék mindent körben bakiznak valamit, saját erejükből, saját játékukkal kell majd megnyerniük a meccset. Én egyelőre nem bízom abban, hogy ez sikerülhet nekik, de cáfoljanak rám és megemelem előttük a kalapom.

A G2 arra számít, hogy a Heroic csapatával szemben döntőznek majd, erről HooXi beszélt a napokban. Hogy ez végül összejön-e, az ma délután derül ki, hiszen ma már az elődöntőket követhetjük az esport1tv Twitch-csatornán!

Az IEM Katowice mai menetrendje az Esport1TV-n:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted kik jutnak tovább a holnapi döntőbe?

  • 50 %
  • 50 %
  • 0 %
  • 0 %