5+1 Valentin-napi játék, ami elé nyugodtan leültetheted a párodat!

5+1 Valentin-napi játék, ami elé nyugodtan leültetheted a párodat!

Közeledik a Valentin-nap, tehát ennél nincs jobb alkalom arra, hogy bevond a jobbik feledet a gaming csodálatos világába!

Itt a szerelem napja, február 14.! Bár azt tudjuk, hogy minden kedves olvasónk készült legalább csokival és virággal a párjának, tudunk egy jobb meglepetést, amit a barátotoknak/barátnőtöknek/férjeteknek/feleségeteknek adhattok: a videójátékok öröme! Hoztunk nektek 5+1 játékot, amelyeknél az sem baj, hogyha mondjuk szívetek választottja nem gamer, vagy akár még kontrollert/egeret és billentyűzetet sem fogott a kezében!

1. Hogwarts Legacy

Az első játék a listán egy friss cím, a február 7-e óta játszható Hogwarts Legacy! A Harry Potter könyvek és filmek Varázsvilága hatalmas rajongótáborral rendelkezik, és simán lehet, hogy a párotok szereti a manókat, hippogriffeket vagy baziliszkuszokat. Ebbe az univerzumba kalauzol el bennünket az Avalanche Software játéka, amely még a legnehezebb fokozaton sem olyan vészes gyakorlott játékosok számára, Easyn pedig a kezdőknek sem lesz nehéz dolga kitanulni a harcrendszert.

Persze a játék bőven nem erről szól, hatalmas részét képezi a felfedezés is, és ki ne akarnak röpködni a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Iskola, Roxmorts, vagy a Tiltott Rengeteg körül egy Thesztrál hátán!? A Hogwarts Legacy viszont egy szigorúan egyszemélyes játék, így maximum nézni tudjátok, ahogy a párotok játszik  meg persze túljutni a nehezebb részeken helyettük.

2. Overcooked

Ez utóbbi problémával nem küzd az Overcooked, ami többjátékos módban az igazi! A széria már két résszel rendelkezik, azonban a cél az első és a második játékban is ugyan az: a lehető leggyorsabban rendeléseket elkészíteni az egyre nehezedő pályákon. Az irányítás faék egyszerű, nincs benne sok gomb, az artstyle nagyon aranyos, az egyre nehezedő pályák pedig rendkívül ötletesek. Emellett az együttműködést is fejleszti – de akár borsot is törhetsz kedvesed orra alá, ha szeretnél!

3. Stray

Egy újabb singleplayer játék, amelynek nagy húzóereje van akkor is, hogyha a párotok nem játszott még semmilyen játékkal: ugyanis a 2022-es év legjobb indie játékában, a Strayben egy kis cica bőrébe bújhatunk! A játékban emellett nincs kifejezett harc, játékmenet terén inkább a platformingról szól, viszont egy nagyon érdekes és mély sztori között kell különböző húsevő szörnyek elől ugrálni. A Strayben ráadásul több nagyon cuki feature és easter egg található, így a szerelmetek elveszhet a részletekben!

4. It Takes Two

A 2021-es Game of the Year, az It Takes Two gyakorlatilag pároknak lett kitalálva! A csak co-op móddal rendelkező, osztottképernyős platformer során egy házassági gondokkal küzdő pár a lányuk által készített bábukba találják magukat, és egy "Book of Love" nevű élő könyv iránymutatásával kell megtalálniuk az utat ahhoz, hogy visszakerüljenek az eredeti testükbe. Közben persze eszméletlen kalandokon mennek át, ráadásul a kapcsolatukról is rengeteget tudnak meg. Az It Takes Two gyakorlatilag a tökéletes Valentin-napi játék!

5. Animal Crossing

Ha viszont hosszabb távú szórakozást szeretnétek biztosítani a jobbik feleteknek, akkor az Animal Crossingnál nincs jobb választás. Bár ehhez a játékhoz szükségetek lesz egy Nintendo Switchre, a párotok teljesen elveszhet a saját területének alakítgatásában, a kertjének rendezgetésében, a farmolgatásban, cserélgetésben és gyakorlatilag mindenben, amit az Animal Crossing kínál – ráadásul egymás szigeteire is ellátogathattok!

+1. Dark Souls

Persze ha valakit igazán szeretsz, akkor azt szeretnéd, ha mindig új kihívások elé állítaná magát, ezáltal fejlődne, és többé válna, mint előtte. Erre tökéletes játék a Dark Souls széria bármelyik darabja, amelyeket hiába tartanak a gaming világ legnehezebb játékai között számon, párszáz halál után bármelyikbe bele lehet tanulni. Az biztos, hogy ezt csak a tényleg erős kapcsolatban élőknek ajánljuk, hisz még a gyakorlott gamereknek is nehéz beletanulni a From Software játékaiba  de egy kezdőnek nem lehet kihívás!

Ezekkel a játékokkal (főleg az utolsóval) biztos, hogy a párotok is rákap a videójátékok ízére! Ha pedig nem, az sem baj, mivel a fent említett csokinak és virágnak úgy is örülni fog.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!