Reagált a Valve, kicserélték a lopott skint!

Reagált a Valve, kicserélték a lopott skint!

A Valve nem követte el a hibát, amit annak idején az M4A4 Howllal tettek: a Föld színéről is letörölték a lopott AWP skint a botrány után!

Múlthéten végre egy új ládának örülhetett a közösség, de ezt szinte azonnal beárnyékolta, hogy lopott skinek kerültek bele a gyűjteménybe. Ezek közül a legegyértelműbb eset az AWP Doodle Lore volt, amit most egy frissítéssel ki is vett a játékból a Valve. Azonban sokak fals reményével ellentétben nem contraband lett az eredeti skinből, hanem teljesen kicserélték azt egy másikra, a Dualityre – már csak a neve miatt is illik az alkalomhoz.

Az AWP Doodle Lore-ról a hétvégén derült ki, hogy az alkotó lényegében lemásolta valakinek a grafikáját. Jimmba AWP-je ugyanis egy vexx nevű művész sárkányos dizájnjából készült kollázsnak tűnik, konkrét, felismerhető, megkülönböztethető elemeket tartalmaz belőle. Az eredeti alkotó DMCA-t ígért emiatt – erre reagált a Valve a frissítéssel.

A cikk írásának pillanatában még mindig lehet találni a Steam Piacon Doodle Lore-okat, azonban ezekre rákattintva már a Dualityt vehetjük meg. Ugyanígy a játékon belül is előfordulhat, hogy a menükben az előző verziót látjuk még, de meccs közben már a Duality lesz a kezünkben. Ez azonban hamarosan javításra kerül, ha még nem történt meg eddig, és akkor már biztosan minden esetben az alábbi skin fogad majd minket a hírhedt Doodle Lore helyett:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!