Itt a vége: Lemondott a YouTube elnök-vezérigazgatója

A lengyel-amerikai üzletasszony közel egy évtizedig volt a világ egyik legismertebb cégének első embere.

765 millió dolláros nettó vagyonával közelében sincs a top 10-es listáknak, de Susan Wojcicki így is a világ egyik legbefolyásosabb nőjének számít. Kilenc éven keresztül ült a YouTube elnök-vezérigazgatói székében, távozását tegnap jelentette be. Az 1968-ban született üzletemberről egyelőre még nem tudni, hogy merre sodródik tovább a tech világban, valamint azt sem hozták még nyilvánosságra, hogy kit neveznek ki a posztjára.

Google alapításától a YouTube CEO-ságig

A lengyel és amerikai felmenőkkel rendelkező szakember 1998-ban egyike volt annak a csapatnak, akik létrehozták a ma már megkerülhetetlen gigavállalatot, a Google-t. Wojcickinek jelentős szerepe volt abban, hogy kifejlesszék a képkereső szolgáltatást és az elképesztően sikeres hirdetési rendszert. Az ő hathatós támogatásával jött létre az a két üzlet, amely tovább növelte a Google befolyását: 2006-ban 1,65 milliárd dollárért felvásárolták a YouTube-ot, 2007-ben 3,1 milliárd dollárért megszerezték a DoubleClicket. 2014 februárjában nevezték ki CEO-nak Wojcickit, így ő lett a népszerű videós platform első elnök-vezérigazgatója. Egy évre rá beválasztotta a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb személye közé. Talán leghíresebb és leghírhettebb projektje nem volt más, mint a 2018. október 22-én prezentált 13-as cikkely (Article 13), amely arra törekedett, hogy megvédje a szellemi termékek eredeti jogtulajdonosait, miközben kigyomlálja a lopott tartalmakat.

Hatalmas vagyonát és befolyását szinte teljesen egyedül szerezte meg, így nem véletlen szerepel 41. helyen a Forbes-nak az "America's Self-Made Woman" (önerőből hatalmas sikereket elérő amerikai nők) listáján. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked van élő YouTube-prémium előfizetésed?

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.