Hogwarts Legacy Vivarium útmutató – Még legendásabb állatok

Hogwarts Legacy Vivarium útmutató – Még legendásabb állatok

Egy igazi gyűjtőnek szüksége van a legritkább fenevadakra is!

Nem egész egy hét telt el a Hogwarts Legacy megjelenése és azóta, hogy a varázsvilág minden gamert levett a lábáról, de még a kritikusok is imádták. A játék világa annyira hatalmas, hogy szabályosan el lehet benne veszni és az ember nem mindig tudja mihez is kezdjen. Ezért tanácsoltuk, hogy először az Alohomora szintjeit érdemes megcsinálni, mert akkor minden megnyílik előttünk (pun intended - szerk.). Ha pedig már a cél az, hogy a legritkább dolgokat is megtaláljuk, akkor ne hagyjátok ki a Landing Pad útmutatónkat se. 

Most viszont kicsit más vizekre evezünk, hiszen benézünk a Szükség Szobájába, azon belül is a Vivariumba. Nagyjából a játék közepén kapunk egy küldetést Deek-től. Ez lesz a The Elf, The Nab-Sack, and the Loom. Ebben először is kapunk egy koffert, amivel legendás állatokat tudunk menteni és megvédeni őket az orvvadászoktól. A mechanikára megtanít a kis házimanó és nem is olyan túl bonyolult a használata. Ami viszont fontos, hogy mikor a táska a birtokunkba kerül és befejeztük a fent említett küldetést, akkor a Szükség Szobájában megjelenik egy újdonság. A Vivarium egy mágikus hely, ahol a varázslények jól érezhetik magukat, mi pedig fejlesztési hozzávalókat farmolhatunk róluk, ami majd a felszerelésünkhöz kell. Sőt, nem is csak egy helyet kapunk! Ahogy haladunk előre a fő küldetések során, három új környezet jelenik meg a szobában. Így az összesen négy ajtó a következő helyekre vezet minket.

Forest Biome (Erdő)

Coastal Biome (Tengerpart)

Swamp Biome (Mocsár)

Mountain Biome (Hegyvidék)

Mechanikák

A szobában több dolgot is lehet csinálni. Mint már említettük, a kis/nagy fenevadak fejlesztési hozzávalókat adnak nekünk, legyen szó Hipogriff tollról vagy akár Varangy esszenciáról. Ezeket viszont csak akkor kaphatjuk meg, ha előtte megetettük és megtisztogattuk őket.

Ha pedig van egy nőstény és egy hím példányunk, akkor lehet szaporítani is őket, amihez szükségünk lesz a Breeding Penre. Szintén 25 perccel később megszületik az Offspring, ami egy kisebb verziója a fenevadaknak. A kis csavargók a játék ideje alatt soha nem nőnek fel, szóval végig iszonyatosan cukik maradnak. Ezzel együtt, alapanyagokból ugyanannyit adnak, mint a kifejlett verziók.

Még Legendásabb Állatok

Miután már tettetek pár kört a térképen, minden bizonnyal rábukkantatok a Beast Den POI-kra. Itt vad állatkák vannak, akiket a Nab-Sack segítségével lehet összeszedni. Ha pedig szerencsétek volt, akkor találtatok egy, vagy több olyan példányt is, aminek a neve mellett volt egy csillag. 

A Hogwarts Legacyban ez a Shiny verzió, itt Rare Beast-nek hívják őket. A Pokémon-rajongók hamar megszeretik majd ezek gyűjtögetését. Persze, ha a teljes állatkertet ilyenekkel akarjuk feltölteni, akkor az időbe telik és egy kicsit át is kell verni a játékot. A legjobb farmolási módszer a következő:

  • Keressétek fel a kiszemelt állat vackát
  • Kapjatok el minden ott lévő példányt
  • Várjatok estig vagy reggelig (manuálisan tekrejétek tovább az időt a térképen)
  • Mentsetek manuálisan, majd töltsétek vissza ugyanazt a mentést

Ha követitek a fenti lépéseket, akkor a betöltés után a játék újra tele pakolja a vackot állatokkal. Ezek után már csak türelem kell, meg ismétlés. Mondjuk az olyan helyeken, ahol 4-5 kis klambó futkorászik, könnyű lesz. Viszont az Unikornis, a Hipogriff vagy a Graphorn már keményebb dió. Fontos tudni, a Főnixnek nincs fészke a pályán, szóval abból ne is keressetek társat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!