Mi történik az EA-nél? Újabb játékot törölt a kiadó

Mi történik az EA-nél? Újabb játékot törölt a kiadó

Újabb csapást kap az Apex Legends világa.

Nagyon furcsa a Respawn Enterainment és az Electronic Arts hete, ugyanis napok óta érkeznek a hírek, hogy valamelyik projektjüket elhalasztják vagy épp törlik. Csúszik a Star Wars Jedi: Survivor, valamint leállnak az Apex Legends Mobile szerverei, a Battlefield Mobile-t (és az azt fejlesztő Industrial Toyst) pedig már a megjelenés előtt törlik. Itt azonban nem hagyták abba, újabb projekt áll le, amely még egy csapást mér az Apex világára, valamint megfosztja a Respawnt attól a lehetőségtől, hogy egyik klasszikusukat, a Titanfallt tovább folytassák.

Ugyanis a Bloomberg új jelentése szerint egy másik titkos Apex Legends-játékot is törölt az EA. Jason Schreier szerint az Electronic Arts leállította az Apex Legends és a Titanfall franchise-okon alapuló single-player fejlesztését. A belsőleg Titanfall Legends néven ismert címen a Respawn Entertainment dolgozott, de ezt nyilvánosan soha nem jelentették be. A programot eredetileg Mohammad Alavi (korábbi Titanfallok dizájnere) rendezte volna, ám ő időközben távozott a cégtől. A probléma sajnos nem merül ki ennyiben, hiszen a projekten nem egyedül dolgozott.

A törlés miatt számos alkalmazott munka nélkül marad. Schreier szerint az EA megpróbál majd állást találni a „körülbelül 50 fős" csapat számára. Akiket nem helyeznek el máshol, azokat végkielégítéssel együtt elbocsátják. Ezzel együtt az Apex Legendset nem szabad temetni, az EA továbbra is elkötelezett a franchise egésze iránt. A 2019-es megjelenése óta több mint 2 milliárd dollár bevételt hozott a kanadai cégnek, ezzel az egyik legsikeresebb játékának számít. „A Respawn és az Apex Legends csapata továbbra is izgatott a mobil, mint platform iránt, és várakozással tekintünk az új lehetőségek elé, hogy a jövőben kiszolgálhassuk a játékosokat ott is” – mondta az EA.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!