Hiába sír a Sony az Xbox térnyerése miatt, hiszen már most a PlayStation ural mindent

Hiába sír a Sony az Xbox térnyerése miatt, hiszen már most a PlayStation ural mindent

Tényleg ekkora lenne az Xbox hátránya a PlayStationhöz képest? A számok ezt mutatják.

A háború nem csitul a Microsoft és a Sony között. Az amerikai és japán cég között teljesen érhető a rivalizálás, a konzolpiac két legnagyobb szereplőjéről van szó, akiknek nem más a célja, minthogy minél nagyobb mértékben az uralmuk alá hajtsák azt. Az Activision Blizzard felvásárlásának szándéka még tovább szította az ellentéteket, a Sony szeretné minden áron megakadályozni az üzlet létrejöttét. Azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy vádjaik alaptalanok. Egyáltalán nincsenek hátrányban, sőt jelentős előnnyel rendelkeznek. Legalábbis ez a Microsoft erős meggyőződése, és erről beszélt a cég első embere is nemrég.

A Microsoft úgy véli, hogy a PlayStation a konzolpiac nagy részében előnyben van. Hogy pontosabban lássuk az arányokat, Brad Smith elnök egy brüsszeli sajtótájékoztatón elárulta, hogy a Sony a PlayStationnel jelenleg a globális konzolpiac 70%-át uralja. Az Xbox ezzel szemben mindössze 30%-os részesedéssel rendelkezik.

„Gondoljunk csak az európai piacra. Ez egy olyan piac, ahol a Sony 80%-os részesedéssel rendelkezik. Világviszonylatban ez körülbelül 70/30. Japánban 96/4. Ezek a számok két évtizede figyelemre méltóan stabilak. Még tavaly is, amikor problémák voltak a Sony ellátási láncával, visszaálltak” – mondta.

Hozzátette, hogy az IDG (International Data Group) kutatása szerint a PlayStation 2022 vége felé a globális piacon 69/31 arányban múlta felül a Microsoft konzolját. Nem bocsátkozott azonban részletekbe az Xbox konkrét eladási számairól olyan helyeken, mint az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, ahol hagyományosan ők teljesítenek jobban. Smith azután beszélt a média képviselőinek, hogy kedden találkozott a Sonyval és másokkal az Európai Bizottságban. A találkozó célja az volt, hogy a Microsoft bemutassa a bizottságnak az Activision Blizzard felvásárlására irányuló, 69 milliárd dolláros üzletre tett kísérletével kapcsolatos érveit.

A Sony már régóta harcol a felvásárlás ellen, mivel úgy érzi, hogy az drasztikusan ártana a PlayStation platformnak. Smith szerint a Sony az egyik utolsó megmaradt ellenzője az ügyletnek, de reméli, hogy hamarosan sikerül az Nvidia és a Nintendo megállapodásához hasonló megegyezésre jutni.

„Még nem állapodtunk meg a Sonyval, de remélem, hamarosan ez is bekövetkezik. Bízom benne, hogy a mai tárgyalások felelősségteljes módon viszi előre az iparágunkat és a szabályozást” – tette hozzá.

Szeretnél nyerni Call of Duty: Modern Warfare 2-t? Akkor irány az Esport1 vadonatúj közösségi játéka!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!