Domináns Cloud9-nal, brilliáns m0NESYvel és a szezon 4K-jával rajtolt az EPL

Domináns Cloud9-nal, brilliáns m0NESYvel és a szezon 4K-jával rajtolt az EPL

A G2 tegnap este már zsinórban 12. alkalommal nyert LAN-on Nuke-ot. Ki állíthatja meg őket?

Tegnap délután elindult az ESL Pro League 17. szezonja, ami ezúttal nem csak a meccsek vagy az új formátum, hanem meglepő módon a stúdió miatt is igen izgalmasra sikerült. Az EPL angol nyelvű közvetítésén ugyanis végre elengedték a kvázi hírműsoros körítést. Ehelyett az elemzők, a kommentátorok, a műsorvezetők és a játékosok is egy sokkal kényelmesebb, már-már Beyond the Summit jellegű környezetben játszhatnak és beszélgethetnek a Counter-Strike-ról. Amikor pedig nem ezt csinálják, játékfegyverekkel lövöldözhetnek – KRIMZ rögtön kapta is a fejest FASHR-től.

A szórakoztató adáson túl persze még mindig a meccsek adják az EPL lényegi részét, tegnap pedig nem volt hiány abból sem. Először a fnatic és az MIBR, valamint az Outsiders és az IHC csaptak össze. Előbbin insani minden igyekezete ellenére az európai mix nyert, miután egy sima Ancient (16:7) után egy sokkal szorosabb Overpass (16:12) következett. Utóbbi találkozó Jame-mértékkel nézve egészen gyors véget ért. Infernot 16:13-ra, Overpasst 16:7-re nyerték az oroszok. Persze a mongol csapat nem felejtett el játszani Katowice óta. Techno például már most összehozta az egész szezon legnevetségesebb 4K-ját:

A nap végén a Cloud9 és az EG, valamint az Eternal Fire és a G2 játszhattak a felső ági folytatásért. Az EG formáját ismerve nem volt kérdés, hogy nafanyék fogják behúzni az amerikai orgok derbijét. Persze nem lehetett őszintén megjósolni, hogy a C9 bucira veri-e őket, mert Katowicében igen rosszak voltak ők is. Ennek ellenére mindössze 9 kört engedtek ki a kezükből két pályán, sh1rotól kezdve busterig mindenki fenomenálisan játszott, míg a túloldalon egyszerűen borzalmas volt mindenki.

Az EF és a G2 összecsapása izgalmasnak ígérkezett, hiszen a törökök a hétvégén megnyerték a CCT versenyét Máltán. Tehát remek formában vannak jelenleg, de jó ideje nem játszottak olyan erős csapatok ellen, mint a katowicei bajnokok és ilyenkor mindig lehet egy kis félelem a favoritban. A törökökkel kapcsolatos előzetes várakozás szerencsére kifizetődött a félrement Anubis után (9:16). A G2 legjobb pályáján, Nuke-on láthattunk néhány remek T-oldali megmozdulást tőlük, nagyon úgy tűnt, hogy a második félidőben fordítani fognak. Azonban a pályát mégsem tudták kicsenni a G2 zsebéből – pedig tényleg nagyon közel álltak hozzá (14:16). Ebben nagy szerepe volt m0NESYnek, aki a széria elejétől a végéig brilliánsan teljesített.

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League A csoportját élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Február 23. – csütörtök
12:30 - IHC vs MIBR
16:00 - Outsiders vs fnatic
19:30 - Cloud9 vs G2

Február 24. – péntek
16:00-tól késő estig alsó ági meccsek

Február 25. – szombat
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Február 26. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Elindult az Esport1 Cliprace! Mutassátok meg a legjobb megmozdulásaitokat, a legkiforrottabb taktikáitokat, a legszebb lövéseiteket vagy éppen a leghihetetlenebb meneküléseiteket és zsebeljétek be az értékes nyeremények egyikét!

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!