Mikor lesz látható a Hangya és a Darázs: Kvantumánia a Disney+-on? – Mutatjuk!

Mikor lesz látható a Hangya és a Darázs: Kvantumánia a Disney+-on? – Mutatjuk!

Az előzetes számolgatások után nagyjából belőttük mikorra tehető a Disney+-os debütálása a filmnek.

Február 16-án landolt a mozikban a Hangya és a Darázs: Kvantumánia, a Paul Rudd, Evangeline Lilly, Jonathan Majors, Michelle Pfeiffer és Michael Douglas főszereplésével készült alkotás a becslések szerint 144 millió dolláros bevételt hozott az amerikai jegypénztáraknál az első hétvégén – ezzel ez lett a legjobban nyitó Ant-Man-film a trilógiából.

A Marvel Cinematic Universe ötödik fázisának nyitófilmje felemásra sikeredett az kritikák szerint, miközben nem csak Kang, a Hódítóval (Jonathan Majors alakítja) kapcsolatban merülnek fel további kérdések, hanem az egész MCU jövőjével kapcsolatban is.

Az egyik legfontosabb például, hogy mikor érkezik a Disney+-ra a film?

A Marvel Cinematic Universe más, közelmúltbeli filmjeinek korábbi megjelenési dátumaiból egy röpke számolgatás után nagyjából kirajzolódhat, hogy mikor érkezik a film a Disney Pluszra. Kezdjük ott, hogy a Fekete Özvegy még 2021-ben ugyanazon a napon került fel a streamingszolgáltató oldalára, mint amikor a mozikban is debütált. Nem sokkal később Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója (2021. augusztusában) bejelentette, hogy a 2021-es Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája esetében már nem követik el ugyanez a hibát, és akkor 45 napot akartak várni a mozis bemutató után. Ez nem egészen így történt, mivel a Shang-Chi és a Tíz gyűrű legendája ugyanis csak 2022. november 12-én, 70 nappal (2 hónappal és 9 nappal) a mozipremier után érkezett a Disney+-ra.

Azóta az MCU minden további része (a 2021-es Pókember: Nincs visszaút című film kivételével) nagyjából ugyanezt a mintát követte, tehát minden egyes produkció átlagosan nagyjából két és fél hónappal a mozipremier után jelent meg a Disney+ tartalmai között:

  • Az Örökkévalók 2022. január 12-én (68 nappal később)
  • A 2022-es Doktor Strange az őrület multiverzumában 2022. június 22-én (47 nappal később)
  • A 2022-es Thor: Szerelem és mennydörgés 2022. szeptember 8-án (62 nappal később)a mozibemutató után
  • A 2022-es Fekete Párduc 2 2023. február 1-jén (82 nappal később)

Mindezeket a dátumokat szem előtt tartva arra tippelhetünk, hogy a Hangya és a Darázs: Kvantumániát valamikor idén április végén vagy május elején lesz érdemes majd keresni a Disney+ oldalán, tehát a legvalószínűbbnek mondható megjelenési időszakot 2023. április 1. és május 6. közé tennénk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!