Több mint 25 makónyian nézték egy időben a 2023-as LEC téli döntőjét!

Több mint 25 makónyian nézték egy időben a 2023-as LEC téli döntőjét!

Benne van a pakliban, hogy egy szorosabb LEC-döntő talán még jobb számokat produkálhatott volna.

Megérdemelten ült fel az LEC trónájra a G2 Esports immár 10. alkalommal, miután 3-0-ra lemosták a Szurdokból a MAD Lions együttesét a téli döntőben. Caps vezetésével szinte hiba nélkül hozta le a finálét a rekordbajnok, amelyben ott volt az a Yike is, aki még tavaly a nyári EU Mastersen Bluerzortól kapta a pofonokat. Az EMEA-régió idei legnagyobb és legfontosabb összecsapását egy időben 572 257-en nézték (Makó lakossága 22 367 fő), amely messze elmarad a tavaly tavaszi csúcstól, de így is bizonyítékként szolgál arra, hogy az e-sport képes megmozgatni óriási tömegeket.

Miért maradt el nézettségben a 2023-as téli szezon a 2022-es tavaszitól?

A nézőknek meg kellett szokni, hogy eltérő idősávban vannak a mérkőzések, ugyanis az új formátum miatt változtatni kényszerült az eddigi menetrendet a Riot Games. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy a tavalyi első szezon volt a G2 Esports nagy visszatérése, miután 2021-ben nem sült el igazán jól a Rekkles-féle átigazolás. A Rogue Odoamne vezetésével remek formában, a playoffban eddig veretlenül érkezett meg az ütközetbe, azonban Capsék 3-0-val megmutatták a kihívóknak, hogy még mindig a Szamurájok a Szurdok urai. Sorozatban három szériát nyert meg 3-0-ra a G2 ebben a rájátszásban, amely remek formát átmentették utána az MSI-ra is. A nemzetközi tornán elképesztően jól startolt az EU legnagyobb reménysége, de 24 zsinórban megszerzett győzelem után jött a PSG Talon, akikkel nem bírtak el Flakkedék. 

A tavalyi adatok

723 061 egy idejű néző. Ezzel büszkélkedhet a '22-es tavaszi szezon, amelyet alig tudott csak felülmúlni a nyári. Ilyen őrületes statisztikai mutatóktól jelentősen elmaradt a Winter Split, de így sem kell szégyenkeznie a Riotnak. Az átlagos nézőszám kifejezetten jól alakult, nagyjából 10 000 nézővel sikerült megelőzni az egy évvel korábbi mutatókat. Remélhetőleg a lendület kitart majd a 2023-as tavaszi LEC szezonban is, március 11-én Fnatic vs EXCEL összecsapással indul útjára az idei év következő szakasza az EMEA-régió topligájában.

Ha szeretnél nyerni egy Call of Duty: Modern Warfare 2-t, akkor klipeld ki és küldd el nekünk legjobb LoL-os megmozduálsaidTovábbi részleteket erről a kihagyhatatlan nyereményjátékról itt olvashatsz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te nézted a LEC 2023-as téli döntőt?

League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.