IEM Katowice: A mongol hordák porig égették Brazíliát

Véget ért az IEM Katowice play-in szakasza. Jöhet a főtábla, ahol többek között torzsi és a MOUZ is becsatlakoznak a Hősök csarnokában zajló harcokba.

Az IEM Katowice play-in szakaszának harmadik, utolsó napján számtalan meglepetésben lehetett része a nézőknek. A Complexity ugyanis kiejtette az ENCE-et, a mongol IHC pedig a riói elődöntős FURIAt! Ezzel párhuzamosan a Spirit egy ígéretes Sproutot, a fnatic pedig egy válságba került MIBR-t küldött haza. A vesztesek tehát pakolhatnak, a győztesek kiharcolták helyeiket a katowicei főtáblán, ahol mától csatlakoznak hozzájuk a meghívottak, azaz a NAVI, a Heroic, a FaZe, a MOUZ, a Liquid, a G2, a Vitality és az Outsiders. De mielőtt rájuk térnénk, nézzük, mi is történt tegnap!

A LEGFONTOSABB TÖRTÉNÉSEK KATOWICÉBŐL

A nap meccse, bár aligha számított erre bárki is, az IHC és a FURIA találkozója lett. A mongol ötös beugróval érkezett a versenyre és a Cloud9 elleni elsőnapos Bo1 vereségüket követően csütörtökön már kiejtettek egy brazil csapatot a tornáról, a paiNt. A biguzeráéknál pár fokkal keményebbnek tartott, de ennek ellenére az évet a már jól ismert problémás játékkal kezdő FURIA ellen azonban nem jósolt nekik senki semmi jót. Nyugodtan kijelenthetjük: mindannyiunkat megcáfoltak a mongolok.

Minden Nuke-on kezdődött, ahol egy szép T-oldalt követően a védelemben sem veszett el az IHC. Igaz, volt egy pillanat, amikor a FURIA nézett ki jobban a második félidő végén, de 14:14-ről mégis a mongolok nyertek 16:14-re. Mirage-on még ennél is szorosabb adok-kapok alakult ki a felek között, de ismét az IHC ért el korábban a meccspontra. Egyetlen kör kellett volna a gyors győzelemhez, de nem jöt össze nekik, így hosszabbítás döntött a pályáról, amit végül 19:16-ra nyertek a brazilok. A megtáltosodott FURIA Anubison is egészen jól nézett ki támadóként, úgy tűnhetett, innen már megoldják. A védelemhez viszont nem sok közük volt: az IHC egyik sikeres támadást vitte be a másik után, mígnem 16:10-nél le nem zárták a szériát, kiejtve egy újabb brazil ötöst Katowicéből.

Play-in ÁGRAJZOK A 3. NAP VÉGÉN

Főtábla csoportbeosztás

A play-in szakasz végeztével a főtábla csoportkörének beosztásaira is fény derült. Innentől kezdve minden meccs Bo3, illetve a formátum maradt vigaszági-kieséses, tehát mindenképp három győzelem vezet a rájátszásba és legfeljebb egy vereség fér bele az efelé vezető úton. Az A-csoportban a Liquid, a NAVI, a G2 és a FaZe küzdhet az IHC, a Cloud9, a BIG és a Spirit ellen.

A B-csoportban a Heroic, a MOUZ, a Vitality és az Outsiders jelenthetik a következő nagy kihívást a play-inből érkező Complexitynek, OG-nak, NIP-nek és fnaticnak. A mezőny több csapatáról – így például torzsiék MOUZáról – igen keveset tudunk, hónapok óta nem játszottak hivatalos meccset. Az erőviszonyokat tehát nehéz belőni, de ettől lesz igazán érdekes a következő néhány nap: felfedezhetjük, hogy ki és mit csinált a szabadidejében.

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az IEM Katowicét élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek FACEIT-pont dropok kíséretében az alábbi menetrend szerint:

02.04. - szombat
12:30 - Cloud9 vs NAVI
16:00 - Vitality vs NIP
19:30 - OG vs MOUZ

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!