IEM Katowice: Lépj be velünk a Hősök csarnokába holnaptól!

IEM Katowice: Lépj be velünk a Hősök csarnokába holnaptól!

Kövesd velünk élőben az IEM Katowice közvetítéseit magyar nyelven és szurkoljunk együtt torzsiéknak az első 2023-as versenyükön!

Holnap délelőtt elindul az év első nagy LAN-ja, az IEM Katowice, ahol többek között torzsi és a MOUZ is játszani fognak a jó öreg Spodek Arénában. Persze igazán impozáns a résztvevők névsora az egereken túl is. Továbbá a jól bevált IEM-eken látott formátumhoz se nyúltak hozzá feleslegesen a szervezők. Arról nem is beszélve, hogy a tét még mindig egymillió dollár, amiből egy 400 ezres falatot haraphat ki a bajnok alig két hét múlva. Ha pedig ez sem lenne elég ahhoz, hogy meggyőzzünk: idén is magyar nyelven követhetitek az IEM Katowicét az Esport1TV stábjának kommentárja mellett!

Formátum

Az IEM Katowice február 1-jén indul és egészen 12-ig fog tartani. Először a play-int láthatjuk majd, ahol három napon át küzd 16 csapat, hogy csatlakozzanak a főtáblára meghívottak mellé. Tehát összesen két csoportkör lesz, mindkét esetben Bo1-gyel indulnak a harcok és vigaszági kieséses ágakat láthatunk. Ez azt jelenti, hogy két vereség után búcsút inthetnek a résztvevők a Spodeknek. De az a 6 csapat, akik túlélik mindezt és bejutnak a rájátszásba, ők a Hősök csarnokában vívhatnak egyenesági kieséses küzdelmet a hőn áhított IEM trófeáért!

Csapatok

Katowicébe két úton juthattak be a csapatok: 2022-es ESL-torna győzelmekkel, valamint az ESL világranglistájáról pontok alapján. Előbbi szempontnak a FaZe (IEM Köln), a Vitality (EPL S16) és az Outsiders (Rio Major), utóbbinak a Heroic, a Liquid, a NAVI, a MOUZ és a G2 felelt meg a főtáblások közül. A Play-In csapatok közé ketten juthattak be 2022-es bajnoki cím alapján, a többiek a világranglistás helyezésük miatt kaptak indulási jogot. A fnatic az Elisa Masters Espoon aratott győzelmének, a Permitta a lengyel nemzeti bajnokságban szerzett trófeájának köszönheti, hogy játszhat Katowicében.

A torna jelen állás szerint nagyon nyitott. Több csapatot nem láthattunk már az IEM Rio Major óta, míg mások visszaestek vagy hirtelen egy új játékossal kell induljanak. Volt, aki egészen sokáig abban sem lehetett biztos, hogy játszhat egyáltalán Lengyelországban, és van, aki az Intel Grand Slamért lép a ringbe. Az elmúlt bő félévben senki sem nyert kétszer egymás után tier 1 versenyt, ezért simán elképzelhető, hogy egy új éra hajnalán vagyunk. Bármi is legyen, mi elhozzuk nektek a legfontosabb történéseket Katowicéből!

Play-in Ágrajz

Közvetítés, menetrend

Az IEM Katowicét élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

02.01. - szerda
11:00 - ENCE vs paiN
12:15 - MIBR vs NIP
13:30 - Sprout vs OG
14:45 - BIG vs Complexity
16:00-tól késő estig - felsőági negyeddöntők

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI MEG AZ IEM Katowicét?

  • 0 %
  • 17 %
  • 0 %
  • 83 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %