IEM Katowice: Újabb áldozatot szedtek a mongolok, kiesett a Cloud9!

IEM Katowice: Újabb áldozatot szedtek a mongolok, kiesett a Cloud9!

Nafany nem igazán akart felelősséget vállalni a csalódáskeltő katowicei szereplésüket követően, pedig busterrel karöltve gáncsolták el a két igáslovukat, akik majdnem megnyerték nekik a szériát még így is.

Az IEM Katowice csoportkörének második napján a G2 és a NAVI biztosították helyüket a rájátszásban a FaZe, illetve a Liquid ellen. Ezzel párhuzamosan az A-csoport első kiesési rangadóira is sor került az alsóágon. A Spirit hozta a papíron várt eredményt és felülkerekedett a BIG-en. De nagy meglepetésre az IHC két pályán megverte a Cloud9-t, ezzel korán hazaküldve nafanyékat. Ma a B-csoport is megkapja a jól megérdemelt figyelmet, az alsóágra esett torzsiék a Complexity ellen bizonyíthatnak délután. De na szaladjunk ennyire előre, nézzük, mi is történt tegnap!

A LEGFONTOSABB TÖRTÉNÉSEK KATOWICÉBŐL

A Heroic Complexity elleni nyitógyőzelme aligha ért meglepetésként bárkit is. De annál inkább érdekesebb volt, hogy ezzel egyidőben a fnatic egy harmadik pályás hosszabbításban nyert az Outsiders ellen. Ezt a FaZe–G2 mérkőzés követte, ami egy parádés Nuke-kal indult, ahol egyik clutch-kör követte a másikat. Egészen az utolsó körökig nem lehetett tudni, hogy melyik oldalra billen a mérleg, de a G2 sztárjai erősebbnek bizonyultak ezen a ponton, így 16:14-re behúzták a pályát. Ancient már gyökeresen más történet volt, a G2 itt egy percig sem engedte el a gyeplőt és gyorsan le is zárták a szériát 16:7-hez érve.

A NAVI és a Liquid találkozója igen furcsán alakult, az amerikai ötös nem igazán találta fel magát a széria során, legfeljebb villanásokra futotta tőlük – igaz, azok elég szépek voltak. Infernón a három nyert CT-körük minden volt, csak bíztató nem. A második félidőben megnyert pisztolykör és anti-force ellenére comebackre itt esély sem volt, így 5:16-tal mehettek Anubisra a felek. A legújabb pályán YEKINDAR, NAF és oSee is feléledtek már, de a rendes játékidőben számtalan alkalommal adtak el nyitófrageket a NAVInak, akik ezt örömmel fogadták. Végül éppencsak sikerült kiharcolni egy hosszabbítást, de itt már nem sok babér termett a Liquidnek, így 17:19-re kikaptak.

A nap végén mindenki az IHC és a Cloud9 összecsapásán izgult. A FURIAt korábban már kiejtő mongolok pedig nem hagyták cserben az új szurkolóikat sem. Infernón egy átlagosnál kicsivel rosszabb T-oldalt követően remek védelmet produkáltak, így megfordítva az állást és 16:14-re behúzva a pályát. Mirage-on ezzel szemben pont a második félidős támadások voltak azok a pillanatok, ahol tündökölhettek az újabb 16:14-es győzelemhez vezető úton a mongolok.

Ami a Cloud9-t illeti, sh1ro és Ax1Le mindent és még egy kicsit többet is beleadott tegnap este, de buster és nafany teljesítménye kritikán aluli volt az elejétől a végéig. A meccs után főleg az irányítót ekézték az elemzők a mérkőzés során hozott döntéseiért, illetve az interjúkért, amelyekben próbálta elhárítani a felelősséget. A katowicei kiesést és buster egyelőre nem túl ígéretes leigazolását úgy próbálta picit pozitívabbá tenni, hogy szerinte „néha egy lépést tenni kell hátra, hogy aztán többet lépjünk előre”. Azonban a tegnap látott hibák nem újak, hanem már egy éve evidenciák, ezért nehéz komolyan venni nafany gondolatait. Persze megadunk most neki annyit, hogy egy vereség után és egy idegen nyelven hagyta el a száját mindez. De még ennek ellenére sem mutat valami jól, hogy a kommunikációjukon kívül semmire sem volt hajlandó reflektálni, bármilyen egyéb indokot elhesegetett.

ÁGRAJZOK A 2. NAP VÉGÉN

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az IEM Katowicét élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek FACEIT-pont dropok kíséretében az alábbi menetrend szerint:

02.06. - hétfő
12:30 - NIP vs Outsiders
16:00 - Complexity vs MOUZ
19:30 - FaZe vs IHC

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!