Bajban a Beyond Good & Evil 2!

Bajban a Beyond Good & Evil 2!

Ismét aggasztó híreket kaptunk az elmúlt 10 évben csak csúsztatott játékról.

A Beyond Good and Evil 2 már tavaly októberben megdöntötte a leghosszabb fejlesztési idővel "büszkélkedő" játék rekordját, mikor lehagyta a Duke Nukem Forever 5156 napos development time-ját. Azóta fél év telt el, és nem igazán kaptunk jó híreket a Ubisoft Montpellier sci-fi multiplayer kalandjátékáról.

Sajnos február végére még egy ilyen csapás érte a BG&E2-t, ugyanis a Kotaku értesülései szerint a fejlesztői stúdiót vezető Guillaume Carmona elhagyta a céget. Carmona már az év eleje óta nem vett részt a Ubisoft Montpellier működésében, most pedig indoklás nélkül, de hivatalosan is felmondott. A managing director két évtizede dolgozott a Ubisoftnál, marketingesként kezdte, majd 2019-ben hagyta el a párizis főhadiszállást, hogy csatlakozzon a Montpellier-i ághoz vezetőként. A stúdióvezető távozása egy elég viszontagságos évet követ, ugyanis 2022-ben rengeteg fejlesztő, köztük vezetők is hosszabb szabadságra mentek stresszre, vagy valamilyen betegségre hivatkozva. Ezzel a Ubisoft Montpellier felhívta magára a francia munkaügy figyelmét, hisz bár sokan visszatértek a pihenőről, többen távoztak, mostanra pedig az is kiderült, hogy egy külső cég vizsgálja a stúdióban fennálló munkakörülményeket.

A Beyond Good and Evil 2 a 2003-as kultikus játék folytatása (lenne). Az eredeti történetben Jade, egy kalandvágyó újságíró bőrébe bújtunk, azonban a második részről egyelőre pár cinematic traileren és képen kívül semmit nem tudunk, csak azt, hogy "ez lesz minden idők legjobb játéka". Viszont ha így halad a fejlesztés – vagyis jelen állás szerint nem halad – akkor tényleg valóra válhat az, amitől mindenki fél, hogy a Beyond Good and Evil második része sosem készül el.

Azonban nem kell csüggedni, ugyanis az Esport1 ClipRace keretein belül egy Call of Duty: Modern Warfare 2-vel enyhíthetitek a szomorúságotokat – feltéve, ha ti külditek be a legjobb klippet!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek elkészül valaha a Beyond Good and Evil 2?

Gaming - A májusi eső miskolci OGEX-et ér

Az Észak-Magyarországi régió legnagyobb városát is beveszi az Országos Gaming Expo, hogy a geek kultúra válogatáskazettájával kedveskedjen az ott lakóknak.