Három edző banját is eltörölte a Valve

Három edző banját is eltörölte a Valve

Révbe ért a #freeguerri és a #freeApoka mozgalom, miután a Valve váratlanul meggondolta magát.

Apoka, guerri és ToH1o is visszatérhetnek a Majorökre, miután a Valve értesítette őket a hosszú eltiltásaik végetéréséről. Mindhárom edzőt a coach bug használata miatt banolta ki a Valve még 2021 januárjában: guerri és ToH1o a 2023-as őszi Majorön térhettek volna vissza, míg Apoka sohasem. Azonban a tegnapi ESL Pro League közvetítésen guerri bejelentette, hogy kapott egy levelet a kiadótól és visszatérhet a csapata mögé Párizsban.

A nap folyamán Apoka és ToH1o is jelezték Twitteren, hogy a Valve meggondolta magát az eltiltásukkal kapcsolatban. Ez annak fényében meglepő, hogy a Valve az ESIC eredeti büntetéseit alapul véve hozta létre a saját pontrendszerét, majd azt nem volt hajlandó frissíteni azóta sem. Tehát egy jó ideje nem tükrözik a Majorre szóló eltiltások az általános banokat. Apoka és guerri büntetése 5,4, illetve 4 hónapra rövidült annak idején, miután segítették az ESIC munkáját. ToH1o 9 hónapos eltiltása is rég lejárt már 2021-ben. A Valve azonban kötötte az ebet a karóhoz és így rendkívül aránytalanná váltak a büntetéseik.

2022 augusztusában a két brazil edző ismét az ESIC-hez fordultak, hogy segítsenek jobb belátásra bírni a Valve-ot. Nyilvánvalóan szerettek volna résztvenni az őszi IEM Rio Majorön, de végül erre nem volt lehetőségük. Most nem kicsit megkésve a Valve újragondolta az ő eltiltásaikat, azt azonban nem kommentálták, hogy miért döntöttek a három edző visszaengedése mellett úgy, hogy továbbra sem reformálták meg a pontrendszerüket.

ToH1o nemsokkal a bejelentés után a NIP női csapatához csatlakozott edzőként – az ő kálváriájáról az ESIC-kel egyébként itt írtunk részletesebben. Guerri továbbra is a FURIAval dolgozik. Apoka immáron egy éve visszavonult, miután az eltiltása miatt nem talált munkát.

Elindult az Esport1 Cliprace! Mutassátok meg a legjobb megmozdulásaitokat, a legkiforrottabb taktikáitokat, a legszebb lövéseiteket vagy éppen a leghihetetlenebb meneküléseiteket és zsebeljétek be az értékes nyeremények egyikét!

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!