Új stúdiót alapítottak a Riot korábbi vezetői

Új stúdiót alapítottak a Riot korábbi vezetői

Két fontos vezetőt vesztett nemrég a Riot Games.

A Riot Games korábbi vezetői The Believer Company néven új stúdiót alapítottak, hogy egy eredeti szellemi tulajdonon alapuló, következő generációs nyílt világú játékot hozzanak létre. Olyan nagyágyúk csatlakoztak a vezetőséghez, mint Michael Chow a Riot Games korábbi alelnöke (ő lesz a vezérigazgató) és Steven Snow, a Riot társalapítója, a League of Legends korábbi vezető producere (termékigazgatóként). Természetesen nem lesznek egyedül, a vezetőség így néz majd ki:

  • Michael Chow mint vezérigazgató - A Riot Games korábbi alelnöke, a League of Legends: Wild Rift korábbi executive producere, és a Words with Friends fejlesztő Newtoy társalapítója.
  • Steven Snow termékigazgató - A Riot Games alapító tagja, aki a stúdió játékosközpontú kultúráját építette ki, és a League of Legends korábbi vezető producere.
  • Landon McDowell technológiai vezető - Korábban a Microsoft, a Riot Games és a Linden Lab munkatársa volt.
  • Jeremy Vanhoozer, mint vállalati vezető - Korábban a Bungie, Electronic Arts munkatársa volt.
  • Tim Hsu operatív vezérigazgató - korábban Twitter, Riot Games munkatárs
  • Shankar Gupta-Harrison ügyvezető igazgató - korábban Riot Games, Dentsu X munkatárs
  • Grace Park operatív igazgató - korábban a League of Legends: Wild Rift munkatárs
  • Jeff Jew a tervezésért felelős alelnök - korábban League of Legends, Legends of Runeterra munkatárs

Ráadásul nem kicsiben játszanak, a Believer 55 millió dolláros finanszírozást biztosított a fejlesztőcsapat és az első projekt felépítéséhez. Olyan történetet terveznek, ahol a játékosok döntései számítanak, és olyan játékrendszerekkel, amelyek inkább összehozzák a játékosokat, mint szétválasztják őket. Azonban erre még bőven várni kell, mivel a stúdió még nagyon friss, a csapat sem lett még teljesen összeállítva. A fejlesztés így még évekig is eltarthat.

A vállalat mottója, a Credo In Lugos, azt jelenti: "Hiszek a játékokban", ami a Believer szerint azt mutatja, hogy a videójáték-fejlesztés nem csupán üzleti vállalkozás, hanem élethosszig tartó szenvedély, amelynek legfontosabb elemei maga a játékosok. Egyelőre nagyon úgy tűnik, ezt a világszemléletüket komolyan is gondolják. Megígérték, hogy mindig a játékosokat helyezik előtérbe. 

„A játékosok a legjobb közönség, akiket kiszolgálhatunk a világon. Nemesek, okosak, igényesek és végtelenül találékonyak. Szentnek tartjuk a befektetett idejüket, képességeiket és nehezen megkeresett pénzüket, és a Believer útjának minden szakaszában mindig az ő igényeiket fogjuk előtérbe helyezni. Nem is lehetnék izgatottabb, hogy Steven-nel együtt kezdhetjük meg ezt az utat. Ő a játékosok szerető, kitartó bajnoka – néha kegyetlenül védelmezi a legjobb érdekeiket. Nincs is jobb zászlóvivője annak, amire mi vállalkozunk” – fogalmazott Chow.

Még nem játszottad ki a Horizon Forbidden Westet? Akkor irány az Esport1 közösségi játéka és legyen tiéd a fantasztikus nyeremény!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!