Az eredeti Joel kételkedett a The Last of Us-sorozat sikerében

Az eredeti Joel kételkedett a The Last of Us-sorozat sikerében

Ezt a sztorit el kellett mesélni.

A videojáték adaptációk egy ingoványos talaj. Az utóbbi évtizedben láttunk borzalmas próbálkozásokat, amikor a készítőknek egyáltalán nem sikerült megfogni a játék esszenciáját. De olyan is volt, hogy a rajongók jóleső érzéssel jöttek ki a moziból. Persze kicsit hálátlan szerep az adaptáció, hiszen a legjobb célközönség a már meglévő fanok csoportja. Akik játszanak a játékkal, akik szeretik azt a világot. Ők viszont olyanok, mint a kétélű penge. Ugyan kíváncsiak a filmre, de abban az esetben, ha nem tetszik nekik valami, akkor gyorsan és hangosan alkotnak véleményt. Pont ez járhatott Troy Baker, a The Last of Us eredeti Joel-jének fejében is. 

A Deadline magazin egyik interjúban a szinkronszínészt arról kérdezték, hogy mit szólt, amikor először meghallotta, hogy Joel és Ellie kalandjai megelevenednek. Baker reakciója egyből az ellenállás volt, szerinte az egészet “meg kellett volna hagyni egy játéknak”. De miután leült beszélgetni Neil Druckmann-el, az eredeti sorozat atyjával, minden kétkedése elpárolgott. Sőt, azt is elárulta, hogy anno Druckmann mit mondott neki:

“Hiszek abban, hogy ez a történet elég jó ahhoz, hogy azok is élvezhessék, akik soha az életükben nem vettek a kezükbe kontrollert. Ha pedig elég jó hozzá, akkor el kell nekik mesélnünk.”

Azóta persze a hit már valósággá vált. A The Last of Us a rajongók és a kritikusok szívébe is belopta magát. A számok pedig olyan jók, hogy az HBO már be is rendelte a következő évadot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!