LoL: Van a profi meta és van Dél-Korea, az őrült pickek hazája

LoL: Van a profi meta és van Dél-Korea, az őrült pickek hazája

Solo Queue-ban ne próbáljátok ki, ismétlem, ne próbáljátok ki ezeket a választásokat!

A legnagyobb bajnokságok (kivéve LEC) tavaszi alapszakasza a végéhez közeledik, így már kezdenek kirajzolódni azok az erőviszonyok, amelyek a rájátszásban manifesztálódhatnak teljes valójukban. Igaz ez a megállapítás az LCK-re is természetesen, ahol 14-1-es mérleggel dominálja a mezőnyt Faker és a T1. A háromszoros világbajnok együttes eddig is híres volt arról, hogy unortodox választásokkal lepi meg az ellenfeleket, de most egy újabb szintre léptek. Keria Sennája mellé Gumayusi Cho'Gathot hozott el, azonban ez sem tudta felülmúlni ShowMakernek, a Dplus KIA középső ösvényesének Moonstone Renewerrel támadó Ezreal pickjét.

T1 csavart egyet a bot lane metán, Cho'Gath leharapta az ellenfél arcát

Tét nélküli összecsapáson döntött úgy Bengi, hogy itt az ideje szabadjára engedni a Void egyik legnagyobb bestiáját. Gumayusi és Keria kapva kapott a lehetőségen, boldogan hozták el a Cho + Sennát Zeri + Luluba. Természetesen nem volt annyira egyszerű dolga a duónak, mivel a korai szakaszban a farmolást közepesen hanyagolni kellett, de próbálták tartani a lépést a világbajnoki címvédővel. A DRX simán elveszítette a meccset a térkép felső részén, köszönhetően Onernek és Zeusnak. Ezzel egy újabb vereség került BeryLék neve mellé, akik utolsó előtti helyen tanyáznak jelenleg a tabellán.

ShowMaker még inkább elrugaszkodott a metától

A DAMWON GAMINGgel 2020-ban szerzett világbajnoki címet a Faker utáni generáció talán legnagyobb mides ígérete, azóta azonban nem sikerült megismételni ezt az eredményt. Elvesztett döntők sorozata vezetett oda, hogy átalakult a csapat nevében (Dkplus KIA) és összetételében. Ami viszont elmozdíthatatlan, az a midről SM, aki Ezrealt pickelt egy Solo Queue meccsen. Ez még nem is annyira meglepő, de nézzétek meg a buildjét.

Az olcsó legendás tárgyak mellé úgy döntött a sztár, hogy nem a Divine Sunderet választja mitikusnak, hanem a Moonstone Renewert. Ez lehetővé tette számára, hogy a Q-s piszkálódással gyógyítsa a csapattársakat, amely stratégia végül elhozta a sikert számára. Bár SQ-meccsről van szó, ne felejtsétek el sosem, hogy ShowMaker a legmagasabb szinteken játszik, ahol a csapattársak is legalább GM-ek, de inkább Challengerek. Egy alacsonyabb ELO-ban lehet röppen a meccs végén a 4 report, főleg akkor, ha vereség a vége, mert "troll buildet" épített a mides.

Az LCK alapszakasza vasárnap lezárul, utána már készülhettek testben és lélekben a világ egyik legerősebb bajnokságának kieséses szakaszának indulására.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Szerinted Faker és a T1 megnyeri a tavaszi rájátszást is?

League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.