LEC: Dropokkal indul a tavaszi szezon, a tét ismét az MSI!

LEC: Dropokkal indul a tavaszi szezon, a tét ismét az MSI!

Újult erővel vetik bele a játékosok magukat a tavaszi küzdelmekbe.

Izgalmasan teltek az elmúlt napok, ugyanis sokáig nem lehetett biztosan tudni azt, hogy milyen játékosokkal erősíti meg keretét az Astralis és az EXCEL. A találgatásoknak azonban már vége, ugyanis összeállt a teljes mezőny, így elkezdődhet az LEC 2023 Spring Split, az EMEA-régió topligájának tavaszi szezonja. A mérkőzéseket a szokásos platformokon követheted élőben: az esport2tv Twitch-csatornán, az Esport1.hu-n E1 Pontokért, az Esport1 YouTube-on, valamint a lolesports.com oldalán, ahol a dropokat gyűjtheted.

Legfontosabb változások az LEC idei tavaszi szezonjában

A formátum pontosan ugyanaz marad, mint télen, de a csapatok kezdőötöseiben találkozhatsz ismerős, vagy kevésbé ismerős nevekkel.

  • A Team Vitality Neont Upsetre cserélte
  • A Fnatic Wunder helyére hozta Oscarinint a FNTQ-ból, Rhukzot Advienne váltotta
  • Az Astralis Dajort kispadra ültette, a kezdő mides szerepkört ráruházta LIDERre
  • Az EXCEL Targamastól elköszönt, így LIMIT újra az LEC-ben harcolhat

A legmeglepőbb talán az Astralisnál történt játékosmozgás, ugyanis a dán szervezet fennállása óta először jutott a kieséses szakaszba az LEC-ben. Ennek ellenére megváltak a csapat egyik "arcától", hogy egy eddig kevés eredményt felmutató veteránnal pótolják őt.

Mai menetrend

18:00 - XL vs FNC

19:00 - BDS vs SK

20:00 - VIT vs MAD

21:00 - AST vs KOI

22:00 - G2 vs TH

Kifejezetten izgalmasnak ígérkezik az átalakított EXCEL és Fnatic ütközete, ahogy a Team BDS és az SK Gaming összecsapása is. Utóbbi két együttes remekül teljesített a téli szezonban, így mindenképpen úgy kell belemenniük az új kiírásba, hogy a top 8-ba jutásnak nem kéne gondot okoznia. Záróakkordként Jankos és Caps ismét farkasszemet néz a Szurdokban. A G2 két legendájából csak az egyik játszik már a Szamurájoknál, a lengyel veterán a mindössze második szezonjára készülő spanyol szervezettel szeretne még jobb eredményeket elérni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Szerinted melyik "kiesett" kezdi győzelemmel a tavaszi szezont?