CS:GO: Történelmi sikert aratott a DomiNation!

CS:GO: Történelmi sikert aratott a DomiNation!

Bodito volt a nap hőse, miután egy igen esélytelennek tűnő 1v4-et hozott le az utolsó pillanatban és ezzel bejuttatta csapatát az ESL Challenger League-be.

Nem is olyan régen volt, amikor arról írtunk, hogy az évet nagy reményekkel indító Aaronék elveszítették a Rapid Ninjas támogatását, a csapat org nélkül maradt. Ehhez képest alig néhány hét leforgása alatt a mélységből teljesen új magasságokba emelkedett a felállás és velük együtt a magyar Counter-Strike: először leigazolta őket Szoboszlai Dominik DomiNationje, majd az év eleje óta tartó ESEA Advancedban is elértek a rájátszásig az alapszakasz 5. helyezettjeként.

Az ESEA Advanced rájátszásáról azt kell tudni, hogy Európában egyenesen az ESL Challenger League-be lehet innen jutni, ahonnan már elég jó lehetőségek nyílnak az ESL Pro Tour további eseményeire is, mint például a Pro League vagy később egy IEM Katowice és Köln. Ha ide elér a jelenlegi ökoszisztémában egy csapat, akkor joggal érezheti azt, hogy kijutott az alsóbb tierek könyörtelen fogságából és megérkezett a tier 2-be. A DomiNation pedig a felsőágról, veretlenül érte el ezt a célt, méghozzá úgy, hogy megverték közben az RMR-ra is kijutó Viperiot, valamint a mindig kemény Spirit Academyt!

A felső ági döntőben az Iron Branch, egy ukrán és belarusz játékosokból álló ötös várt Aaronékra. Overpasst 16:11-re hozta el a DomiNation, Infernon viszont egy igazi körömrágós párbajt kaptunk. Ezt végül úgy nyerték meg a magyarok, hogy bodito a hosszabbításban a füstöt spamelve lehozta az 1v4-et, miután az ellenfelei nagyjából egyvonalba állva próbálták fedezni a hatástalanító játékost és egy szerencsés golyó eltalálta őt is. Az Iron Branch egyetlen életben maradt játékosának így már nem volt ideje felszedni a bombát, tehát a biztosra vélt második ráadás helyett 19:17-es győzelmet aratott a DomiNation, ezzel megszerezve a hőn áhított Challenger League helyet. Gratulálunk!

A játékosok reakciói a meccs után

Borítókép: DomiNation
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!