Retró top 5: A történelem legjobb versenyjátékai

Retró top 5: A történelem legjobb versenyjátékai

Rengeteg jobbnál jobb versenyzős játékot kaptunk 2000 előtt és azóta is. Neked van kedvenc szériád?

Amióta csak velünk vannak az autók, úgy 130 éve, vele egyidős az autóversenyzés is. Az utóbbi negyven évben ez még inkább közelebb került hozzánk a videójátékok által, ma már teljesen természetesnek veszünk minden autós programot. Az elmúlt évtizedekben szerencsére rengeteg-rengeteg fantasztikus alkotás született, volt amelyik egy nagy franchise alapjait tette le, amely a mai napig nagy népszerűségnek örvend. Elég ha a Gran Turismo, vagy épp a Need for Speed franchise-ra gondolunk épp, de az autósport kedvelői is igen korán kipróbálhatták, hogy hogyan is teljesítenének Colin McRae vagy Michael Schumacher helyében.

Nem egyszerű kiemelni, hogy ezek közül melyek voltak a legjobbak, a különböző korokat pedig végképp nehéz összehasonlítani, de elhoztunk most nektek 20 olyan retro autós játékot, amely szerintünk a legjobban sikerült a 20. században. Ebbe tehát azok a címek kerülhettek be, amelyek 2001 előtt jelentek meg. A listán 1982-es a legöregebb játék, és az autós kategóriában is elég széles kínálatot szerettünk volna lefedni, emiatt van benne pályaversenyzés, rally, Mario Kart, roncsderbi, NASCAR vagy épp taxizás is például. 

Az alábbi képre kattintva tekintheted meg galériánkat, amely a 20 legjobb autós játékot tartalmazza. Neked melyik volt a kedvenc autós játékod? Kit hiányolsz a listáról?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Galéria

Kövess Minket!