Bemutatjuk Velezdi Esztert, aki rally navigátor, autó- és még szimulátorversenyző is

Bemutatjuk Velezdi Esztert, aki rally navigátor, autó- és még szimulátorversenyző is

Eszti az eddigi karrierje során rengeteg szép eredményt gyűjtött már be valódi autókkal, de a múlthéten a szimulátorok világában is bizonyította rátermettségét.

Aki követi a simracing világát, az tudhatja, hogy mennyi remek lehetőség van a versenyzéshez és azt is, hogy számtalan autóversenyző tölti szívesen a szabadidejét ezeken a platformokon. Mert nem csak szórakozás, hanem komoly és kemény versenyek terei ezek, amelyek segítenek edzésben maradni vagy nagyobb kockázat nélkül elsajátítani különböző trükköket, amelyek később még jól jöhetnek egy valódi autóban ülve is. Legyen szó az F1 Esportsról, az iRacingről vagy a Gran Turismo 7-ről, mindenki találhat magának való platformot és bajnokságot. Magyarországról pedig számtalan versenyző igyekszik a valódi és a virtuális világban is jelen lenni.

Közéjük tartozik Velezdi Eszter is, aki navigátor, valamint autó- és immáron két éve szimulátorversenyző is. Eszti az eddigi karrierje során rengeteg szép eredményt gyűjtött már be versenyautókkal. Háromszoros rally bajnok navigátorként, 2021-ben sofőrként a Veterán Hegyi Felfutó Országos Bajnokságának 2000-es kategóriabajnoka, összesítettben pedig 3. helyezettje lett. Mint oly sokan világszerte, ő is 2020-ban kezdett el szimulátorversenyezni és azóta számtalan ilyen versenyen vett részt.

Tavaly például a Humda Open Gran Turismo Sport bajnokságán 101 nevezőből a 32. helyen végzett. A legjobb kvalifikaciós eredményével a top 10-be is befért, a másodosztályokban pedig több dobogós helyezése is volt. Bár ezért még nem cserélte le az igazi autókat a virtuálisakra, az előző sikerei és a folyamatos fejlődése miatt továbbra is rendszeresen szimulátorozik. Jelenleg az All Women's Racing Championship nevű, Gran Turismo 7-en futó bajnokságban vesz részt, amely egy nemzetközi megmérettetés. Ezt a CC SIM Racing (egy egyesült királyságbeli szervezet) rendezi, kizárólag nőknek. Eszti az egyedüli magyar ebben a ligában.

A bajnokság 3., múltheti fordulójában a Watkins Glen-i pályán feszültek egymásnak a világ minden tájáról érkező szimulátorosok. Eszti egy zseniális rajtnak, majd az erős tempójának és a kitartásának köszönhetően végül a harmadik helyen ért célba, lehagyva az őt kergető ellenfeleit. A jó teljesítményt pedig egy kis szerencse is kísérte, ugyanis az előtte befutó brazil és portugál versenyzők mindketten hatalmas hibát követtek el: kézifékeztek a célon áthaladva, ami nem csak szabályellenes, balesetveszélyes is, tehát diszkvalifikációval járt. Így Eszti nem csak az első dobogóját, de rögtön az első győzelmét is bezsebelte a szériában, amivel a tabella felső felébe repítette magát!

Eszti minderről a következőképpen nyilatkozott nekünk:

„Nagyon izgalmas verseny volt, minden percét élveztem és örülök, hogy ilyen szép eredménnyel zárhattam. Küzdelmek és dráma, de nincs megállás, a hajsza folytatódik! Március 20-án magyar idő szerint este 9-kor újra érkezünk a pályára, ezúttal Suzukába.”

Ha szeretnétek követni Eszti szereplését az AWRC-ben, akkor érdemes lehet felnézni a Facebook oldalára, ahol mindig beszámol a következő futamairól és az eredményeiről (legyen az virtuális vagy valódi), illetve a CC Sim Racing YouTube csatornájára, ahol az angol nyelvű streamek folynak.

Borítókép: Velezdi Eszter
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!