A HPCL powered by K&H – Napokon belül bajnok lehet a Puskás Akadémia

Kettős győzelem esetén már matematikailag is bebiztosítja az együttes a harmadik bajnoki címét.

Az elmúlt két évben elég szorosra sikeredett a HPCL powered by K&H bajnokságok végjátéka, elég csak az 2022-es őszi szezonra gondolni, ahol az utolsó mérkőzésen a Puskás ellen a DVTK a lefújás előtt egyenlítve fosztotta meg az akkori címvédőt az újabb trófeától, hozzásegítve a TrollFoci-Hálószaggatót az első diadalához.

Most egy fokkal letisztultabbnak tűnik ebből a szempontból a 13. szezon, hiszen a Puskás Akadémia parádés teljesítményt nyújtva utasított maga mögé eddig mindenkit. Jelenleg 46 ponttal állnak az élen és 9 ponttal előzik meg a második helyezett Veszprémet, a 37 pontos együttes mögött pedig 36 pontot szerezve az MTK Budapest tanyázik. A tavaszi felvonásban a Puskás mindössze három esetben bukott eddig pontokat, egy alkalommal az őket üldöző Veszprémnek sikerült 1:1-es döntetlennel pontot csennie tőlük, míg két esetben pont nélkül hagyták el a pályát a sárga-kékek. Februárban az MTK lepte meg őket és nyert 2:0-ára vendégként, míg márciusban a Genesis hozta el 1:0-át követően a 3 pontot tőlük.

Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy idő előtt, már vasárnap eldőlhet a bajnoki cím sorsa, miután a Puskás a tabella két utolsó helyezettjével játszik. Először a 10 pontot gyűjtő DVTK ellen lépnek pályára, akik akár ismét beleköphetnek a levesükbe, aztán a 13 pontig jutó Vasassal szemben bizonyíthatnak. Kettős győzelem esetén pedig behozhatatlan előnyre tesznek szert és immáron a 10. és 11. szezont követően a mostani kiírásban is bajnoki címet ünnepelhetnek. Papíron nem lesz tehát nehéz dolguk, az előző meccseket figyelembe véve a Vasast 3:1-re győzték le, bár a DVTK ellen csak egy izzadós 1:0-a után örülhettek a 3 pontnak, alighanem ezzel a leosztással most is kiegyeznének Antalék.

A Veszprém előbb a Genesis, majd utána a Hajdúnánás ellen fut ki a virtuális gyepre vasárnap este, míg a másik üldöző, az MTK szintén a Genesisszel kezd, aztán a Covenant együtteséhez „látogat”. Talán a gólkirályi címért folyó csata nagyobb lesz, itt ugyanis a 23 találattal rendelkező Stelcz Márton mögött 22 góllal áll a Honvédes Balogh Zoltán, őket pedig kicsit nagyobb különbséggel követi a TrollFoci-Hálószaggatós Humenszky József, 17 találattal.

Kilenc játéknapot követően a tabella állása:

Az utolsó két játéknapról pedig élő közvetítést láthattok az esport4tv Twitch csatornán. Március 19-én vasárnap este 8 órától az alábbi 4 mérkőzést követhetik figyelemmel:

  • 20:00 MTK Budapest – Genesis Gaming
  • 20:30 DVTK e-Sport – Budapest Honvéd
  • 21:00 TrollFoci-Hálószaggató – Live4Sport
  • 21:30 Vasas SC GLT – Puskás Akadémia

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.