EPL: Folytatódik az Astralis sikertelensége, újabb rájátszásról maradnak le

EPL: Folytatódik az Astralis sikertelensége, újabb rájátszásról maradnak le

Kiesett az Astralis és a Spirit, a Liquid szerezte meg az utolsó helyet a D-csoportban. Kedden pedig már indul is a rájátszás a világ 16 legjobb csapatával!

Véget ért az ESL Pro League 17. szezonjának D csoportja, ahol az Astralis hiába győzte le a a Spiritet, a Liquidet már nem tudták, így az utolsó kiadó hely az amerikaiaknál landolt, a dánok pedig utazhatnak haza. Továbbá, miközben mindenki a legalsó ág eseményein izgult, a FORZE megverte az ENCE-ét, ezzel biztosítva a helyüket a csoport legjobbjaiként. De nézzük, hogyan is történt mindez!

Az utolsó csoportkörös nap az Astralis és a Spirit összecsapásával indult. A dánok Nuke-ot választották az első pályának, azonban ez közel sem lett akkora siker, mint várták, miután a 6:9-es T-oldal, majd a 11:9-es térfélcsere utáni előnyük sem volt elég ahhoz, hogy elvegyék a Spirit harci kedvét. Az orosz csapat ezután a következő 8 körből 7-et hozott el, így 16:12-re megnyerve a pályát. Jöhetett Mirage, az ő választásuk. Azonban a két rendkívül szoros félidőből az Astralis jött ki jobban, 8:7-re nyerve mindkettőt, tehát egy 16:14-gyel Ancientre küldték a szériát. Itt az átlagosnak mondható 9:6-os CT-oldal pont elég volt ahhoz, hogy a második félidőben végig kezükben tartsák az irányítást, ezért 16:12-nél sikerült túlélniük ezt a meccset is.

Időrendben haladva, a FORZE és az ENCE felső ági döntője következett gla1ve-ék győzelme után. Bár reménykedhettünk egy jó meccsben, az orosz csapatnak egészen más tervei voltak és Overpasson szétkapták az európai mixet. Egy 12:3-as T-oldal után már semmit sem tudott hozzátenni ehhez a pályához az ENCE, így 16:3-nál gyors véget ért.

Anubis következett és mivel az ENCE választotta, a FORZE kezdhetett az előnyösebb T-oldalon. Ezt egész szépen ki is használták, 10:5-ig mentek el a félidő végére. A fordulás után azonban egyenlíteni tudott az ENCE 13:13-nál, tehát ismét nyitott lett a pálya. De ez csak egy kósza pillanatig maradt igaz, mert a FORZE még a rendes játékidőn belül képes volt lezárni a szériát, az utolsó köröket behúzva, 16:13-nál.

A nap végén jöhetett a Liquid és az Astralis rangadója a csoport utolsó továbbjutást érő helyéért. Egyik csapat sem muzsikált valami túl meggyőzően Máltán korábban, így ádáz, kaotikus küzdelemre számíthattunk. A Liquid viszont négy nap után végre megérkezett fejben is az eseményre. Ez pedig nagyon rossz hír volt a dánoknak, akik ismét Nuke-ot választották elsőnek és ezúttal még nagyobb aránnyal kaptak ki rajta, 8:16.

Mint a Spirit ellen is, ezután Mirage következett. A pálya pedig jól is indult nekik, 10:5-re megnyerték a CT-oldalt, ami nem fölényes, de azért már egészen kényelmes előny... Lett volna, ha a Liquid nem hoz zsinórban 10 kört az elbukott pisztolykör után. 11:15-nél a már üldőzöi szerepbe leminősülő Astralisnak valami nagyot kellett volna húznia, ám egy device 4K-ból összelőtt kör után a clutchban hagyott Buzznak esélye sem volt tovább húzni a szériát (12:16). Az Astralis tehát a tavalyi elődöntős IEM Köln szereplés után továbbra sem voltak képesek bejutni egy tier 1 torna rájátszásába, hiába tért hozzájuk vissza azóta device is.

A D-csoport végeredménye

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League rájátszását élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit FACEIT pont dropok kíséretében Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Március 21. – kedd
15:30-tól rájátszás első fordulója

Március 22. – szerda
15:30-tól rájátszás második fordulója

Március 23. – csütörtök
15:30-tól negyeddöntők

Március 24. – péntek
15:30-tól negyeddöntők

Március 25. – szombat
15:30-tól elődöntők

Március 26. – vasárnap
16:00-tól döntő

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!