EPL: Hajszál híján, de még mindig él az Astralis

EPL: Hajszál híján, de még mindig él az Astralis

Az ATK egyetlen körre volt attól, hogy kiejtse az Astralist Máltáról. A Liquid és a NAVI nagyon simán nyertek, így előbbi még mindig versenyben van, utóbbi már tovább is jutott. De vajon ki szerzi meg az utolsó helyet a rájátszásban?

Folytatódik az ESL Pro League 17. szezonjának D csoportja, ahol tegnap elbúcsúztunk az ATK-tól és a Rare Atomtól, miután az Astralis és a Liquid megverte őket. Igaz, előbbi esetben majdnem az Astralis játékosai jutottak arra a sorsra, hogy a reptéren kezdjék a mai napot, de végül csak összehozták. A legalsó ág eseményein túl a Spirit és a NAVI összecsapására is sor került, itt relatíve könnyen nyertek s1mple-ék, ami azt jelenti, hogy biztosították a helyüket a rájátszásban az ENCE és a FORZE mögött. Az utolsó naphoz érve már csak egy kiadó hely maradt, tehát az Astralis vagy a Liquid közül egy biztosan lemarad a rájátszásról, ha nem mindkettő. De nézzük, mi is történt tegnap!

A szombati játéknap az ATK és az Astralis mérkőzésével indult, ahol a dánok egészen könnyedén meg is nyerték az első pályát, Overpasst (16:8). De az ATK-t sem kellett félteni, ugyanis Mirage-on pontosan ilyen arányban nyertek egy 9:6-os T-oldal után. A széria tehát Infernon dőlt el, ahol az ATK 11:4-es CT-oldalt hozott az első félidőben. Bár nagynak tűnt a baj, a visszatérés egyáltalán nem volt lehetetlen és nemsokára csak egy-két kör volt a különbség a két csapat között. A meccspontot azonban az ATK szerezte meg hamarabb és így egyetlen körre volt a kieséstől az Astralis. Viszont a dánoknak még ebből is sikerült felállni és hosszabbításban 19:15-re fordították az állást, ezzel hajszál híján, de túlélve a szériát.

Az utolsó esélyt érő ágnál maradva, ezután jöhetett a Liquid és a Rare Atom találkozója. A kínai csapat több meglepetést is hozott az elmúlt napokban, egyszer megverték már a Liquidet, a NAVI ellen pedig pályát is hoztak, de úgy tűnik, tegnapra elfogyott a lendületük. Ezért a Liquid 16:7-re verte őket Nuke-on úgy, hogy egy percig sem engedték ki az irányítást a kezükből. Mirage-on pedig még ennél is könnyebb dolguk volt, 16:5-re nyertek, miután 12 T-kört hoztak össze az első félidőben.

A középső ágon heves szóváltások után a Spirit és a NAVI CIS rangadóját követhettük. Anubison 10:5-ös T-oldallal rajtoltak chopperék, ami itt átlagosnak mondható, szóval közel sem dőlt még el az első félidőben a pálya sorsa. A térfélcserét követően pedig az újabb nyert pisztolykör garantálta a gyors gazdasági előnyt a NAVInak, amivel 11:10-re fordították az állást. Ekkor a Spirit ugyan talált némi sikert és közelebb kerültek a meccsponthoz 14:11-nél, de végül a NAVI volt az a csapat, amelyik nyerni tudott 16:14-re. Nuke ehhez képest igen egyértelmű volt az elejétől a végéig. A támadóként kezdő NAVI 10:0-ra is vezetett egy ponton. Bár ezen szépíteni tudott még a félidő végéig a Spirit, változtatni nem nagyon, így 16:7-nél gyors véget ért a széria. Tehát az utolsó kiadó helyért nem csak az Astralis és a Liquid, de még a Spirit is versenyben van és az elmúlt napok alapján ők tűnnek a legesélyesebbnek ebből a trióból.

A D-csoport állása a 4. nap végén

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League D csoportját élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit FACEIT pont dropok kíséretében Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Március 19. – vasárnap
12:30 - Astralis vs Spirit
16:00 - FORZE vs ENCE
19:30 - Liquid vs Astralis/Spirit

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!