Astralis, Liquid, NAVI – Az egyikük már biztosan kiesik Máltáról!

Astralis, Liquid, NAVI – Az egyikük már biztosan kiesik Máltáról!

Az Astralis és a NAVI ráadásul egymás ellen játszanak a túlélésért! Ennek a vesztese csupán egyetlen mérkőzésre lesz a nap végén a búcsútól, miközben egy ázsiai csapat a rájátszásért harcolhat.

Elindult az ESL Pro League 17. szezonjának D csoportja, a favoritok pedig úgy hullottak, mint a legyek. Először a Spirit verte meg az Astralist, utána jött a FORZE győzelme a NAVI ellenében. De még ezt is sikerült fokozni, amikor a Rare Atom – a világ 62. legjobb csapata Ázsiából – bucira verte a Liquidet, a világ 3. legjobbját! A favoritok büszkeségét egyedül az ENCE tudta valamelyest helyrebillenteni, de ez sem volt annyira sima, mint gondolhattuk volna. De nézzük, hogyan is értünk el egy nap végére úgy, hogy az Astralis, a NAVI és Liquid közül az egyik már biztosan ki fog esni a csoportkörben!

A Spirit és az Astralis mérkőzésén Ancienttel indult a móka, ami az orosz csapat rajongóinak tényleg az is volt, móka. A dánok a saját pickjükön 4:16-ra kaptak ki, mindezt úgy, hogy mindössze kettő darab T-kört hoztak össze az első félidőben. Rövidesen jöhetett Mirage, azonban a két pálya közti párperces szünetben sem tért magához a dán ötös, így hamarosan 4:11-et mutatott az eredményjelző. Persze az utóbbi időben láthattunk pár elképesztő visszatérést, valami hasonlóban kellett reménykedni itt is. Ennek megfelelően a T-oldalon már jobban gyűltek a körök, már-már lehetett fantáziálni, de végül ez sem volt elég ahhoz, hogy megfordítsák az állást. A végig üldözői szerepben lévő Astralis 11:16-nál döntő vereséget szenvedett és az alsó ágra hullott.

Ezzel párhuzamosan játszott a NAVI és a FORZE. A CIS-rangadó első pályáján egy magabiztos NAVIt láthattunk: 16:11-re hozták el Overpasst úgy, hogy s1mple, b1t és electronic a világklasszis formájukban tündököltek. De szerencsétlenségükre ezt nem tudták átültetni a következő két pályára. Ancientön (14:16) és Infernon (11:16) is főléjük nőttek az oroszok, így az 1-0-ás vezetést kiengedve a kezükből 1-2-vel ért véget számukra a széria. Legalább az Astralis kapott magának egy régi ismerőst társaságnak az alsó ágon. A dánok valószínűleg már készülnek is lelkileg arra, hogy az utolsó esélyt érő ágon kezdik a pénteket.

A nyitómeccsek után a Liquid és a Rare Atom, valamint az ATK és az ENCE játszottak. Előbbi mérkőzésen talán még a fentieknél is váratlanabb eredmény született, hiszen az ázsiai csapat Infernon 16:11-re nyert úgy, hogy az első körtől az utolsóig vezettek. Overpasson pedig megszületett a Liquid jelenlegi felállásának legrosszabb eredménye, egy olyan 3:16, ahol közük nem volt a meccshez, a körök többsége még csak szoros sem volt. Ha pedig ez sem lenne elég, az ő vereségükkel együtt már biztos, hogy az Astralis, a NAVI és a Liquid közül egy nem fog kijutni a rájátszásba, mert az alsó két ágról csak egy-egy csapat juthat tovább. A Rare Atom, az ENCE, a Spirit és a FORZE négyese közül viszont kettő már tutira ott lesz. Aki ezt látta jönni, kezdjen számokat írni egy papírra!

Utóbbi mérkőzésen viszont annyiból tényleg helyreállt a világ rendje, hogy az ENCE – akiktől ezen a ponton nem vár senki semmit –, le tudta győzni a nem csak nemzetközi, egyenesen globális csapatot. Az ATK-ban ugyanis amerikai, svéd, dél-afrikai, macedón és kanadai játékos is szerepel, így még a HLTV-n is csak egy Föld gömb van a nevük mögött. A meccsre térve, NertZ debütje nem is sikerülhetett volna ennél jobban, hiszen nem volt könnyű dolguk, de a végén nyertek az ő remek játékának hála. Anubist 16:6-ra, Ancientöt 16:9-re hozták ki, ami nagyon is bíztató. Egyedül a két pálya közé beékelt Vertigo nem kellett volna. Itt ugyanis 15:10-re is vezetett az ATK egy ponton, majd a rendes játékidő utolsó körében, 16:14-nél csaklizták el az ENCE által választott pályát.

A D-csoport állása az 1. nap végén

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League D csoportját élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit FACEIT pont dropok kíséretében Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Március 16. – csütörtök
12:30 - Spirit vs FORZE
16:00 - Rare Atom vs ENCE
19:30 - Astralis vs NAVI

Március 17. – péntek
16:00-tól késő estig alsó ági meccsek

Március 18. – szombat
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Március 19. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!