EPL: Az irányítójuk nélkül is kiejtette a NIP-et a 00Nation!

EPL: Az irányítójuk nélkül is kiejtette a NIP-et a 00Nation!

A NIP szenvedésén túl újabb történelmi eredményt láthattunk tegnap este, miután az egyik csapat 1:14-ről képes volt megfordítani a meccset.

Véget ért az ESL Pro League 17. szezonjának C csoportja, ahonnan a FaZe, a Vitality, a paiN és a 00Nation jutottak tovább. Hatalmas meglepetés ez, hiszen a beugrók csoportjának titulált nyolcasból két favorit, az OG és a NIP is távozott így. Brazíliában viszont nagy lehet az öröm, mert a paiNt még csak-csak látták jönni az emberek, de egy TACO nélkül játszó 00Nationt a legkevésbé sem.

Tegnapi összefoglalónkban már eleget kapott a NIP Szikytől, így nem térnénk ki a problémáikra ismét. Lényeg a lényeg, hogy az utolsó esélyt jelentő ágra estek és ezért a 00Nation és a Grayhound közötti összecsapás győztese ellen kellett játszaniuk vasárnap este a továbbjutásért. A brazilok és az ausztrálok mérkőzésén egy hosszabbításba nyúló Inferno után (19:16) visszajött a szériába a Grayhound Ancientön (16:10), azonban Mirage-on kifogtak rajtuk coldzeráék az irányítójuk nélkül is (16:9), ezzel biztosítva egy találkozót a NIP ellen.

A NIP igen jól kezdett az első pályán, úgy tűnt, a korábbi pofonok felébresztették őket (16:10 egy 12:3-as CT-oldal után). Azonban Nuke-on visszanyalt a fagyi: mindössze 4 T-kört hoztak a nindzsák, CT-körből pedig még ennél is kevesebb volt a zsákjukban, ezért 7:16-ra kikaptak – a CS után tehát Mikulásként sem vár nagyobb karrier rájuk. A bajok Ancientön is folytatódtak, a szoros első félidő (7:8) után nem tudtak megfelelő és konzisztens válaszokat találni Aleksibék a brazilok támadásaira. Ezért hiába a nyert pisztolykör és anti-eco a térfélcsere után, a fegyveres körökben fölényes győzelmeket halmozott a 00Nation, mígnem 16:12-nél le nem zárták a szériát.

A legalsó ág eseméyein túl volt még egy felső ági döntő is tegnap, ezt a továbbjutásukat már biztosító Vitality és FaZe játszotta. A meccs igen izgalmas volt, bár a FaZe rajongók alighanem beteget jelentettek ma reggel és kerestek egy kardiológust. Ugyanis a kétpályás, hosszabbításokkal elnyúló mérkőzésen olyan történt, ami még soha: Anubison a Vitality 1:14-es hátrányból visszajött 15:15-re, majd megnyerte a pályát 19:16. Nemrég a Liquid pont ellenük hozott össze hasonlót Katowicében, amikor is 3:12-ről történt a comeback. De 1:14?! Nem találjuk a szavakat azóta sem.

Egyébként Nuke-on is nagy visszatérést láthattunk, itt a FaZe 4:11-ről jött fel 15:15-re. Azonban az extra játékidőben itt is a Vitality járt sikerrel (19:16). Ebben ismét fontos szerepe volt JACKZnek, aki a csoportkör végeztével sajnos távozik a kezdőből, hiszen dupreeh visszajön. De ha csak nem nyerik meg valahogyan ezt a tornát apEXék, ez a váltás lehet az idei év legnagyobb „mi lett volna, ha” kezdetű kérdése.

A C-csoport eredményei

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League szerdán FACEIT pont dropok kíséretében tér vissza a D-csoporttal, amiben a Liquid, a Rare Atom, az ATK, az ENCE, a Spirit, az Astralis, a FORZE és a NAVI fognak játszani. Kövessétek élőben, magyar nyelven az Esport1TV Twitch oldalán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

Március 15. – szerda
16:00 - Spirit vs Astralis
19:30 - Liquid vs Rare Atom

Március 16. – csütörtök
12:30-tól késő estig felső ági meccsek

Március 17. – péntek
16:00-tól késő estig alsó ági meccsek

Március 18. – szombat
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Március 19. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!