EPL: A favoritok elsöprő győzelmével indult a beugrók csoportja

EPL: A favoritok elsöprő győzelmével indult a beugrók csoportja

Mindössze három csapat van az ESL Pro League C csoportjában, amelyből nem hiányzik valaki. A kisebb csapatok ezt megsínylették, de a nagyoknak meg sem kottyant.

Elindult az ESL Pro League 17. szezonjának C csoportja, amit a FaZe, a Vitality, az OG és a NIP is győzelemmel indított. Ez azt jelenti, hogy ezek a csapatok ma már a felső ági döntőbe jutásért küzdhetnek egymás ellen, míg a vesztesek minden áron igyekeznek majd elkerülni az utolsó esélyt jelentő ágat. De nézzük, hogyan is muzsikáltak a csoport résztvevői!

A FaZe és a Rooster összecsapása előtt aligha volt kérdés, hogy ki fog nyerni, annál inkább, hogy mennyivel. Karriganék nem fogták vissza magukat, a saját pénzén Európába utazó és hetek óta itt gyakorló ausztrál mixet Nuke-on és Infernon is magabiztosan megverték. Előbbi pályán 11:4-es CT-oldal után gyorsan meg is lett a 16. körük, míg a túloldalon mindössze 6 gyűlt össze. Utóbbi pályán egy szorosabb első félidő után egy hibátlan T-oldal garantálta a FaZe 16:7-es győzelmét.

Ezzel párhuzamosan a NIP a paiN ellen vonult, bár hozzá kell tenni, hogy mindkét fél beugróval érkezett: a svéd orgnál az orvosai tanácsára háttérbe vonuló hampus helyett k0nfig játszik egész tavasszal, a braziloknál pedig NEKIZt kénytelenek nélkülözni hasonló okokból. Tegnap este egyikük sem teljesített valami fényesen, de Brollan, REZ, Aleksib és headtr1ck ezt jobban tudták ellensúlyozni, mint a paiN játékosai, így Nuke-on és Vertigon is 16:13-as eredmény született a NIP javára. 

A fentiek után indult az OG és a 00Nation találkozója, ahol szintén beugrók játszottak mindkét oldalon. Az európai mixből nexa került ki személyes okokból meghatározatlan ideig, helyette a dán niko az ötödik és degster irányít. A braziloknál szintén az IGL, TACO a hiányzó és ő is személyes okokból maradt ki a kezdőből, de ez csak erre a tornára szól – helyette n9xtz ugrott be.

Az első pálya eredménye pontosan tükrözte ezt a káoszt. Ancientön ugyanis dupla hosszabbítás döntött a felek között, miután mindkét csapat 10:5-ös CT-oldalt hozott a rendes játékidőben. Az extra körökben viszont már az OG volt felül, így a 18:17-es elbukott meccspont után 22:18-ra nyertek. Mirage ehhez képest egészen unalmas volt, 13:2-es T-oldal után hamar eljött a brazilok vége (16:6), köszönhetően degster stabil és NEOFRAG kimagasló játékának.

Ezzel egyidőben a Vitality és a Grayhound is ölre mentek egymással. Persze ezen a szerveren is akadt egy beugró, méghozzá JACKZ, aki a nemrég apává vált dupreeht helyettesíti az EPL csoportköre alatt. A HEET kispadján tengődő mindig vidám francia játékos pedig megragadta az alkalmat és adott tegnap egy jó okot arra, hogy ne csak a csoportkörre maradjon.

Miközben ZywOo-val az élen a Vitality bucira verte az ausztrálokat egyéni teljesítményben, nem Spinx, mégcsak nem is Magisk, hanem JACKZ volt az, aki nem sokkal lemaradva honfitársától szórta a fejeseket jobbra és balra egyaránt – Vertigon például messze ő volt a legjobb játékos. Ennek a remek formának köszönhetően Infernot 16:4-re, Vertigot pedig 16:5-re nyerte a pillanatnyilag francia többségű csapat. Persze ebből még nem szabad hosszútávú következtetéseket levonni, de a több mint egy éve létező dán-francia szupercsapatnak a legkevésbé sem ártott ez a kis vérfrissítés – mégha csak ideiglenes is. Ma pedig az OG ellen bizonyíthatják, hogy nem csak leszakadt Counter-Strike régiók ellen működik a recept.

A C-csoport állása az 1. nap után

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League C csoportját élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit FACEIT pont dropok kíséretében Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Március 09. – csütörtök
12:30 - Rooster vs paiN
16:00 - OG vs Vitality
19:30 - FaZe vs NIP

Március 10. – péntek
16:00-tól késő estig alsó ági meccsek

Március 11. – szombat
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Március 12. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!