k0nfig: Van egy fél stratbookom, fogalmam sincs mi a fene zajlik itt

k0nfig: Van egy fél stratbookom, fogalmam sincs mi a fene zajlik itt

A NIP és k0nfig már az IEM Katowice főtáblájának csoportkörében van, de az idáig vezető út minden volt, csak egyszerű nem.

Idén sincs egyszerű dolga a NIP-nek. Hampus hirtelen elvesztése után leigazolták k0nfigot a szezon hátralévő részére, most pedig alig pár napnyi felkészülést követően már Katowicében játszanak. A play-int sikeresen vették a nindzsák az első napon, de a friss igazolásuknak egyelőre fogalma sincs arról, hogy mi is történik körülötte. K0nfig azonban nem félt ennek hangot adni! A dán rifler egy HLTV-nek adott interjúban részletesen mesélt az elmúlt néhány hetéről, a FaZe-ről, a Heroicról és a NIP-ről is – ezt szemléztük.

Az elmúlt másfél hónapról

„A hektikus egy jó kifejezés erre, de a kényelmetlent is hozzátenném még másodiknak. Nem tudod, hogy hol kellene lenned, kivel kellene játszanod és aztán majdnem játszol a FaZe-ben. Nagyon szerettem volna velük játszani, hogy megértsem a csapatuk dinamikáját. Tanulni szeretnék, jobb játékossá válni és úgy érzem, a Heroickal töltött idő alatt is jobbá váltam, mert annyira erős egyénileg az a csapat és annyira élvezik egymás társaságát, megbíznak a másikban.”

Mit lesett el a Heroictól?

„Egy keveset láttam, de nem sokat. Nyilván átadták az alapokat, de sokkal több titkot használnak, ha stavnnal játszanak. Kaptam tőlük pár nagyon jó infót és betekintést, amit a NIP-ben is hasznosíthatok.”

És a FaZe-től?

„Egyáltalán nem gyakoroltunk. Néhány dolgot beszéltünk csak át. Az egész helyzet úgy nézett ki, hogy ugye játszottam a Heroickal Abu-Dzabiban és aztán nem neveztek új beugrót vagy csak későn adták le a cseréjük nevét, szóval a BLAST először engedélyezte a dolgot, majd valamilyen okból változtattak a döntésükön. Odamentem a srácokhoz, velük töltöttem egy napot, aztán másnap reggel annyit mondtak, hogy haza kell mennem. Én meg erre kérdeztem, hogy tessék, miért? Elmondtam, hogy nem akarok hazamenni, játszani akarok veletek. De azt mondták, hogy a BLAST meggondolta magát és a szabály az szabály, tiszteletben kell tartanod, szóval ez egy igazán szerencsétlen helyzet.”

Mennyire volt csalódott emiatt?

„Az igazat megvallva mérges voltam, mert nagyon izgatott voltam, hogy velük játszhatom. A FaZe-ben játszani olyasmi, amire mindenki vágyik, legyél beugró vagy teljes értékű csapattag. Nagyon szomorú volt az egész, mert úgy éreztem, hogy ez egy nagyon jó verseny lehetett volna nekem egyéni játék terén és elképesztő lett volna kipróbálni, milyen karrigan irányítóként. Lassan úgy érzem, én is lehetnék már IGL, annyi különböző irányítóval játszottam. De ja, szomorú voltam.”

Hogyan jött a NIP-es lehetőség?

„Egy vagy két nappal később jött. Át kellett beszélnünk a szerződést meg ilyesmiket, beszéltem Troelsszel [a NIP teljesítményért felelős igazgatója] és Daniellel [djL, a csapat edzője]. Egy kicsit hektikus volt, ahogyan bekerültem a csapatba, mert összesen négyszer gyakoroltunk ezelőtt a verseny előtt. Van egy fél stratbookom, mutattak pár dolgot, fogalmam sincs a mi a fene zajlik itt, nem tudom a calloutokat, semmit se tudok. Egy kicsit alap CS-t játszunk, próbálom kényelmessé tenni a srácoknak a dolgot.”

A beilleszkedéséről

„Beszéltünk a szerepekről, ha lesz rá időnk, ezt rendeznünk kell. Egyelőre nem volt, a BLASTon maxsterrel játszottak és gyakoroltak, utána két napig velem, de Brollan beteg volt egy napig és akkor velem és maxsterrel készültünk fél napig, elég hektikus volt. Fogalmam sincs merre van a felfelé és a lefelé, csak ittvagyok, játszom a srácokkal és igyekszem a kommunikációjukra figyelni, még a játék hangját is letekertem.”

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az IEM Katowicét élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

02.02. - csütörtök
16:00 - Grayhound vs MIBR
19:00 - EG vs Sprout 

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!