IEM Katowice: k0nfig azt se tudja mi van, mégis továbbjutott a NIP

IEM Katowice: k0nfig azt se tudja mi van, mégis továbbjutott a NIP

A felkészületlen NIP-ről, a tűzerőhiánnyal küszködő ENCE-ről, a semmit sem fejlődő FURIAról és egy picit variáló Cloud9-ról szólt az IEM Katowice első napja.

Elindult az IEM Katowice és az első napon rögtön végtelen mennyiségű Counter-Strike-ot élvezhettünk. A teljes felhozatalból egyértelműen a debütáló vagy régen látott csapatok voltak a legizgalmasabbak, vagyis a NIP, a Cloud9, a FURIA, az ENCE és a fnatic. Közülük néhányan már tovább is jutottak a főtábla csoportkörébe, de nem mindannyian voltak ennyire sikeresek, nem minden esetben hoztak nagy változást a cserék vagy a pihenéssel és felkészüléssel töltött órák. Szóval nézzük, mi is történt velük!

Ágrajzok az 1. nap végén

A legfontosabb történések Katowicéből

Kezdjük a NIP-pel, akik hampus hirtelen elvesztése után leigazolták k0nfigot a szezon hátralévő részére. A dán játékos elég hektikus heteken van túl, először úgy volt, hogy a BLAST Premieren játszik a FaZe-zel, de az nem jött össze. Néhány nap múlva pedig csörgött is a telefon egy svéd hívószámmal és kezdő lett a NIP-ben. A koppenhágai esemény után nem igazán volt idejük gyakorolni. K0nfig egy HLTV-nek adott interjúban konkrétan azt mondta, hogy néhány alapvető dolgon túl fogalma sincs arról, mi merre hány méter a csapaton belül, szóval egy ideig teljesen vakon kell a csapattársai körül játszania. Ez látszott is a teljesítményén tegnap. Ennek ellenére megverték az MIBR-t és a Spiritet is, pályát sem veszítve ráadásul, szóval már továbbjutottak a következő csoportkörbe.

A busterrel induló Cloud9 kapcsán a legnagyobb kérdés az volt, hogy interz feladatait kapja-e meg vagy átalakítják a teljes struktúrát. Nos, nem volt valami extrém a csapat ilyen értelemben, Mirage-on például nem változott szinte semmi a CT-felállásban. De a C9 körei egy fokkal gyorsabbak lettek és az IHC ellen ez bőven elég volt. Ezután az ENCE-szel találkoztak, az első hivatalos Anubis meccsükön egyértelműen lépéselőnyben voltak, Infernón viszont nem tudtak belendülni, Vertigón is voltak nehézségeik. Az ENCE azonban volt annyival rosszabb, hogy megnyerték így is a szériát. Snappiéknak sajnos az a problémájuk az eddig látottak alapján, hogy csak akkor tudnak nyerni, ha valde, SunPayus és dycha is csúcsformában van. Erre azonban nincs garancia, tehát maradnak a szegény ember FaZe Clanja.

A FURIA Rio óta először játszott, a lengyel Permitta ellen szépen is kezdtek annak ellenére, hogy az egyértelmű problémáik ellenére semmit sem variáltak nagyjából azon, ahogyan játszanak. A BIG elleni felsőági negyeddöntőben ez meg is bosszulta magát. Hiába volt heroikus saffee, KSCERATO, yuurih és drop is egy-egy körben, k1to szétkapta őket Mirage-on és Ancientön is, ezzel az alsóágra küldve a brazilokat.

Végül ejtsünk néhány szót is a fnaticról, ahol a visszatérő KRIMZ miatt izgulhattak a rajongók. Az EG elleni nyitómeccsük egyértelmű volt, roeJ, nicodoz és a már említett svéd veterán is szépen teljesített a küszködő amerikaiak ellen. Ezután az OG ellen kellett bizonyítaniuk, de nexáék kifogtak rajtuk. Az év elején egyénileg mindig erős szerb irányító és flameZ túl soknak bizonyultak.

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az IEM Katowicét élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

02.02. - csütörtök
16:00 - Grayhound vs MIBR (Bo3)
19:00 - EG vs Sprout

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!