CS:GO: Nincs akkora zsák, amiben elférnének a nindzsák hibái

CS:GO: Nincs akkora zsák, amiben elférnének a nindzsák hibái

Utolsó esélyüket játssza ma a NiP, vajon tovább tudnak jutni a az ESL Pro League 17. szezonjának C-csoportjából?

Először is, bocsi a címért, egyszerűen nem lehetett kihagyni. Másodszor, Fnatic-szurkolóként pontosan tudom, hogy nem könnyű napról napra követni a CS:GO-versenyeket, hiszen az elmúlt években aligha volt részem sok pozitív élmény. Lekopogom, de most talán felállt egy olyan csapat a Fnatic égisze alatt, ami stabil teljesítményt nyújthat. A NiP-nél sajnos nem ez a helyzet. Az egykoron két legendás csapat megjárta már Mória bányáinak legmélyebb tárnáit, de szerencsére mindketten képesek voltak kimászni onnan. A NiP háza táján azonban koránt sem tökéletes minden, sőt, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a NiP szenved.

Utolsó napjához ért a beugrók csoportjának is csúfolt EPL C-csoport, hiszen Jackz játszik dupreeh helyett, de hiányos a 00Nation és a Ninjas in Pyjamas is. Utóbbi alakulatban hampus egészségügyi szünetre vonult, helyét pedig k0nfig, a Máltai éjszakai klubok réme vette át, bizonytalan ideig. Lehet, hogy 1 hónapig lesz távol hampus, lehet, hogy 1 évig. Látva a csapat helyzetét pedig, nem vagyunk benne biztosak, hogy ő ebbe az ötösbe szeretne visszajönni. Immár évek óta nem tud kitörni a NiP a HLTV Top20 és Top10 közötti mezőnyéből, tisztességesen helyt állnak a középmezőnyben, de ennél többre nem futja, legalábbis nem stabilan.

Az ESL Pro League 17. szezonja tökéletes példa arra, hogy könnyű meglepni a NiP-et. Már a paiN ellen is repedezett a jég a lábuk alatt, a FaZe ellen esélyük sem volt, a Grayhound óriási győzelmet aratott fölöttük, miközben a svédek az OG ellen tudták elkerülni a kiesést tegnap, az ellen az OG ellen, ami meignt szétesőben van, nexa máris dobbantott.

A NiP receptje szinte semmit sem változott a utóbbi hónapok során. Mondhatni, hogy van 5 tehetséges játékosuk, tapasztalt veteránok és lendületes fiatalok egyaránt. Vannak óriási egyéni megmozdulásaik, de hiányzik az összhang, nincs csapatmunka, nem segítik egymást a társak, hibás taktikai döntések sorozatát halmozzák egymásra és alig van pálya, amin magabiztosan játszanának. Az elmúlt hat hónap alapján Vertigo a legjobb pályájuk (10 lejátszott pályából 8 győzelem), de hiába játszanak például rengeteg Infernót és Mirage-t, a sikerek elkerülik őket.

Továbbra is az irányító lenne a ludas? Mindig is sok kritika érte Aleksibt és igazság szerint mindig is azt láttuk, hogy megérkezik egy ígéretes csapathoz, hirtelen elindulnak közösen egy felívelő pályán, ami tart 1-2 hónapig, majd utána óriási szakadékba zuhannak. Ugyanazok a hibák, ugyanazok a pontatlanságok jöttek elő irányítása alatt a G2-nál, az OG-nál és a NiP-nél is. Legalábbis ez látszik kívülről. Nem látunk bele a kommunikációjukba, nem látunk bele a mély stratégiákba, a meccseken túli felkészülésükbe és közös életükbe. Nincs könnyű helyzetben a NiP, ma este is a kiesés elkerüléséért kell játszaniuk.

Nem szeretnénk az ördögöt a falra festeni, de ha kiesik a NiP a C-csoportból, néhány játékosuknak lehet érdemesebb lenne körbenézni, hogy hol máshol folytathatják karrierjüket, vagy a NiP vezetőségének meghozni a döntést, megtartani a legtehetségesebb játékosokat (akkor is ha ez csupán 2-3 fő) és köréjük felépíteni egy út ötöst.

Meglátjuk mire lesz képes ma este a csapat. A C-csoport utolsó mérkőzéseit követhetitek ma az Esport3TV Twitch csatornán, a következő menetrend szerint:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!