EPL: Egy esélye maradt a Liquidnek a rájátszásra

EPL: Egy esélye maradt a Liquidnek a rájátszásra

Egy Rare Atom elleni visszavágón kell bizonyítania ma a Liquidnek, hogy van keresnivalójuk Máltán. S1mple és a Spirit játékosai eközben azon marakodnak, hogy a NAVI releváns-e még egyáltalán a topcsapatok között.

Folytatódik az ESL Pro League 17. szezonjának D csoportja, ahol tegnap a Liquid és a Rare Atom is csatlakozott az Astralishoz az utolsó esélyt jelentő legalsó ágon. Ráadásul a tegnapi nap vesztesei egymással fognak játszani, ami igazán érdekes lehet még. Ugyanis legutóbb nem alakult valami túl jól a dolog YEKINDARék szemszögéből, hiszen két pálya alatt kikaptak a kínaiaktól. De nézzük, hogyan is jutottunk el odáig, hogy ez a visszavágó egyáltalán lehetséges lett!

A Liquid tegnap a Spirit ellen játszott az alsó ágon, ahová ugyebár a Rare Atom küldte őket az első napon. Azonban az amerikai csapat továbbra sem érkezett meg Máltára fejben, így chopperék Nuke-on és Mirage-on is domináns T-oldalakkal nyertek. Az első pályán 10:5-ös vezetést szereztek támadóként, amivel a Liquid nem tudott versenyre kélni (16:10). A második pályán YEKINDARék tettek szert ekkora előnyre az első félidőben, ám a három darab CT-kör, amit a második etapban sikerült összehozniuk, nos, kevésnek bizonyult (13:16).

Ezután a NAVI és a Rare Atom játszottak ugyanilyen tétekkel. A kínai csapat pedig folytatta a meglepetések sorát, hiszen az első pályát, Infernot, hosszabbításban elorozták a sokáig vezető NAVI elől 19:17-re. A folytatásban azonban magához tért a CIS óriás és Nuke-on (16:4), majd Overpasson (16:7) is ledominálták a pályáról ellenfelüket, ezzel biztosítva az alsó ági döntőt.

A Spirit ellenfele tehát a NAVI lesz, a két csapat pedig már bele is kezdett a hype generálásba. Ugyanis chopperék azt találták mondani, hogy a NAVI csupán az ötödik legjobb a CIS-régióban. S1mple-t azonban nem kellett félteni és rögtön visszavágott azzal, hogy „nem emlékszem mikor vertek meg minket utoljára, valószínűleg 2017-ben”. Nos, meglátjuk, hogy ma ez változik-e vagy sem.

A D-csoport állása a 3. nap végén

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League D csoportját élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit FACEIT pont dropok kíséretében Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Március 18. – szombat
12:30 - ATK vs Astralis
16:00 - Spirit vs NAVI
19:30 - Liquid vs Rare Atom

Március 19. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!