EPL: Szakadék szélén az Astralis, nagy csoda kellene tőlük Máltán

EPL: Szakadék szélén az Astralis, nagy csoda kellene tőlük Máltán

Hiába lepték meg Overpasson a NAVIt, az Astralis egyszerűen nem volt elég jó tegnap. Nem úgy mint az ENCE, akik NertZ mögött felsorakozva már a rájátszásba lőtték magukat és versenyben vannak a negyeddöntőbe jutásért is.

Folytatódik az ESL Pro League 17. szezonjának D csoportja, ahol az első napi hibákon javítva a NAVI és a Liquid végre megszerezték első győzelmeiket. Igaz, ez egyben azt is jelenti, hogy az Astralis már a harmadik, utolsó esélyt jelentő ágon van, tehát egyetlen vereségre a kieséstől és három győzelemre a továbbjutástól. Miután garantált, hogy a NAVI és a Liquid közül valakibe még bele fognak futni ezen az úton, így nem túl jók a kilátásaik. Persze ehhez először le kell győzni az ATK-t is – ezen a ponton erre sincs sok garancia, bár nem teljesen reménytelen a helyzet.

A második játéknap a felső ági elődöntőkkel indult. Itt a FORZE és a Spirit, valamint az ENCE és a Rare Atom csaptak össze a továbbjutásért. Előbbi meccsen meglepő módon a FORZE győzedelmeskedett, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen Mirage-on (16:8) és Ancientön (16:4) is igen egyértelmű volt a fölényük. Egyedül Anubison nem bírtak el chopperékkel, itt a 3:12-es T-oldalból nem tudtak visszajönni. Utóbbi meccsen az ENCE-é lett a győzelem, miután a kínai csapatot 16:3-ra verték Overpasson, majd 16:12-re Nuke-on. Ebben nem kis szerepe volt az új szerzeményüknek, NertZnek, aki továbbra is elképesztő számokat produkál, Overpasson például egyedül lehozott egy 3v4-et CT-ben.

Ami az alsó ági meccseket illeti, itt először a Liquid és az ATK játszottak egymással. Az észak-amerikaiak egészen sima győzelmet arattak a globális ellenféllel szemben. Mirage-on 16:12-re, Overpasson 16:7-re nyertek, pedig mindkét esetben ők kezdtek rosszabbul az első pisztolykörök elbukása miatt. Azonban ezek után egy pillanatra sem engedték ki a kontrollt a kezükből és hozták, ami elvárható lenne a világ 3. legjobbjától – nem úgy, mint szerdán a Rare Atom ellen.

A nap csúcspontja egyértelműen a NAVI és az Astralis találkozója volt az alsó ágon. A két csapat a 2022-es IEM Köln óta nem találkozott egymással és akkor még igen eltérőek voltak a felállások is. Ehhez még adjuk hozzá, hogy a dánoknál komoly teljesítménybeli problémák vannak azóta is, a NAVI pedig nem igazán talált még magára idén, és rögtön kapunk is egy ígéretes meccset, amin nagyjából bármi lehetséges. Bár papíron nyilván a NAVI volt a favorit, az Astralisnak volt esélye meglepetést okozni.

Nos, az első pályán ez a meglepetés nem igazán valósult meg. Ancientön már a Spirit ellen sem voltak valami acélosak a dánok, most pedig hiába alakult jól a T-oldaluk (9:6), ha a védelmüket úgy kapta szét a NAVI, mint hülyegyerek a nápolyit: a NAVI támadásai A-lerakón, valamint Perfecto clutchköre gyorsan megfordították az állást (16:11). Ezután jöhetett Overpass, a NAVI választása. Jogosan gondolhattuk volna, hogy itt még gyorsabb és könyörtelenebb véget ér a széria, de nem így történt. Az Astralis szinte hibátlanul játszott védőként, míg a NAVInál csak a frusztráció gyűlt, a körök nem igazán (2:13). Ebből a szorult helyzetből végül nem tudták kivágni magukat, így 16:3-ra nyertek a dánok.

A széria végül Infernon dőlt el, ahol az eddig igen csendes és sokat hibázó s1mple végre magára talált. Az első félidőben nagyon kemény multikill köröket hozott le az ukrán sztár és ezzel a gyengébbnek vélt CT-oldalon 7:8-ig jutottak. Ebből már lehetett sejteni, hogy a fordulás után átveszik az irányítást és így is lett: s1mple lehozta a pisztolykört és innen 13:9-ig is elmentek, mire a dánok valami jelentősebbet tettek le az asztalra, azonban már az is kevés volt s1mple ellen, aki 33/17-es K/D-val repítette csapatát a 16:12-es pálya- és 2-1-es szériagyőzelem felé.

A D-csoport állása a 2. nap végén

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League D csoportját élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit FACEIT pont dropok kíséretében Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Március 17. – péntek
16:00 - Spirit vs Liquid
19:30 - Rare Atom vs NAVI

Március 18. – szombat
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Március 19. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!